Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОСТІ ТА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ

Наглядова рада, ректорат, професорсько-викладацький склад та студентство Міжрегіональної Академії управління персоналом — найбільшого недержавного вищого навчального закладу України — висловлює свій рішучий протест проти агресивних, упереджених, відверто репресивних дій С.Ніколаєнка, який ганьбить посаду міністра освіти і науки.

МАУП — це новітня потужна освітянська структура з 75 наукових та навчальних інститутів, коледжів, технікумів і ліцеїв, розташованих у багатьох містах України та за її межами. У підрозділах Академії навчається 57 тисяч студентів, працює 4 тисячі співробітників, 75% яких мають вчені ступені та звання. МАУП має власні та орендовані приміщення загальною площею 250 тис м2. Тільки торік було придбано та відремонтовано 12 навчальних корпусів та поставлено 750 одиниць сучасної комп’ютерної техніки. Кожний підрозділ Академії має телеобладнання, через яке здійснюється освітянська діяльність єдиного в СНД Телеуніверситету. Видавництво МАУП щорічно випускає понад 200 найменувань навчальної, наукової та публіцистичної літератури загальним накладом 600 тис. примірників. МАУП — єдиний в Україні заклад, який забезпечує своїх студентів навчальною літературою назавжди. Академія утримує власним коштом 156 дітей-сиріт та надає пільги 725 дітям з малозабезпечених сімей. Щорічні перерахування в держбюджет від МАУП становлять понад 23 млн грн.

Ми не знаємо іншого такого потужного українського закладу, як МАУП, який до того ж загально­відомий своєю продержавницькою, глибоко патріотичною позицією. На території Академії є Парк Трипілля, Сад України, Сходи української культури, па­м’ятники Святославу Хороброму, Ярославу Мудрому, Княгині Ользі, Григорію Сковороді, Тарасу Шевченку, Івану Франку, Лесі Українці, Богдану Хмельницькому та іншим видатним постатям України. На кошти МАУП споруджено величний меморіал па­м’яті жертв українських голодоморів-геноцидів.

На кого піднімає руку колишній комуністичний прислужник Ніколаєнко?

Так, ми виступаємо проти хабарництва і корупції в освіті, критикуємо за це керівництво Міносві­ти та державних ВНЗ, де хабарі за вступ українських студентів вже сягли багатьох тисяч доларів. Хіба це погано для України? Ні, це погано для хабарників від освіти!

Так, ми виступаємо проти ідеології сіонізму, яка є формою єврейського расизму. Але ми діємо згідно з Декларацією прав людини ООН та Конституцією України, де гарантовано свободу слова, думок, переконань і будь-яке їх обмеження є злочином. Ми маємо право на критичне сприйняття будь-якої ідеології, але це нікому не дає права звинувачувати нас у вигаданому «антисемітизмі». Хіба не є проявом єврейського расизму рекламні плакати на багатьох зупинках Києва та інших міст України про надання освіти виключно для євреїв? І ми не чуємо жодного протесту Міносвіти!

У МАУП навчаються студенти з 32 країн світу, і всі вони виховуються в дусі взаємоповаги та взаєморозуміння між представниками різних націй та рас. Це не влаштовує Міносвіти?

Міністр Ніколаєнко над­силає на МАУП упереджені перевірки із спе­ціально підібраними перевіряльниками. Голова цієї останньої комісії прямо заявив ректорові МАУП у присутності першого проректора про те, що він у своєму житті не бачив кращого закладу освіти за МАУП, але вимушений виконувати вказівки свого керівництва. Тобто Ніколаєнка та його заступників. Хіба це об’єктивно? Ні, це навмисне зловживання своїми службовими обов’язками, що повинно каратися за Законом!

Водночас Рахункова палата України має в результаті своїх перевірок Міносвіти неспростовні факти системних правопорушень, некомпетентності і неналежного виконання своїх повноважень відомством Ніколаєнка. Зокрема:

— 68 млн грн бюджетних коштів, виділених на комп’ютеризацію українських шкіл, використано неефективно чи зовсім не за призначенням. Тим часом Ніколаєнко закрив понад 70 українських шкіл;

— 17 млн грн витрачено на підготовку 2,1 тисячі випускників державних ВНЗ, які так і не потрапили на роботу в державний сектор економіки;

— у результаті правопорушень та неефективного використання бюджетних коштів Міносвіти держава 2005 року втратила 114 млн грн, на що Рахункова палата особисто вказала Ніколаєнку;

— допущені правопорушення у використанні коштів Держбюджету в галузі профтехосвіти призвели до загальних втрат на суму 75,9 млн грн;

— з порушенням чинного законодавства лише в галузі підготовки юристів та економістів Міносвіти на чолі з Ніколаєнком використало 376 млн грн.

Загальна сума бюджетних коштів, використана в результаті порушень чинного законодавства відомством Ніколаєнка, становить понад 650 млн грн! Чи можна тримати повністю неспроможну до державного управління людину на високій державній посаді? На наше глибоке переконання — ні!

Виходячи з викладеного вище, звертаємося до української громадськості та державної влади з таким проханням:

— припинити злочинне свавілля бюрократів від освіти, захистити українські навчальні заклади від навмисного знищення, викорінити хабарництво та хабарників з освітянської галузі;

— звільнити псевдоміністра Ніколаєнка з його посади разом з усіма його поплічниками, очистити Міністерство освіти і науки від випадкових осіб та свідомих ворогів української освіти;

— порушити кримінальні справи проти Ніколаєнка та його поплічників за численні правопорушення, зокрема за розтринькування 670 млн грн з державного бюджету України.

Ми переконані, що сплановане знищення МАУП виконується на замовлення ворожих до незалежної України кіл й оплачене багатомільйонними хабарами. Це класичне рейдерство, тобто новітнє піратство, яке використовують сіоністсько-злочинні елементи за допомогою продажних чиновників. Ми всі повинні стати на захист українського в Україні, ми будемо відстоювати МАУП, свою гідність, честь, вміння боронити свою Батьківщину! Ніколаєнка, його господарів та поплічників геть з української освіти! Хабарникам і продажним освітянським чиновникам — зась! Українській освіті та українській молоді — так!

Г.ЩОКІН,
голова Наглядової ради МАУП,

М.ГОЛОВАТИЙ,
ректор МАУП,

С.ЯРОШЕНКО,
голова Трудового колективу МАУП,

М.КУХАР,
голова Студентської ради МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com