Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ОДНИХ МИЛУЄ, ІНШИХ ЗНИЩУЄ...

Генеральному прокуророві України
О.Медведьку

Всеукраїнська громад­ська організація «Антинаклепницька Ліга України», яка має за мету викриття різних перекручень і фальсифікацій, участь у вихованні проти упереджень і стереотипів, зокрема стосовно українства, української ментальності, сприяння у вихованні молоді у дусі патріотизму, національної гордості і самосвідомості, висловлює Вам свою повагу і звертається з таким.

Як нам повідомило джерело, навесні 2006 р. на одному з прийомів у міністра освіти і науки С.Ніколаєнка побував голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності (адреса: бульвар Вернадського, 16-в, Київ, ректор Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» (адреса: бульвар Вернадського, 14-в, Київ) І.Тимошенко. На закінчення бесіди С.Ніколаєнко сказав І.Тимошенку, що суму, яку він йому заносить, треба збільшити в кілька разів.

Така нахабна поведінка міністра обурила навіть І.Тимошенка, відомого своєю угодовською політикою і підлабузництвом перед міністерськими чиновниками.

Розповівши своїм довіреним особам про розмову, І.Тимошенко бідкався, що такі великі суми не так просто накопичити і сформувати.

Нам невідомо, які суми І.Тимошенко передавав рані­ше С.Ніколаєнку і які мусить заносити зараз за різне сприяння, але те, що ці протизаконні акції можуть відбуватися, не викликає сумніву.

Про аморальність і незаконні дії голови Асоціації і ректора «Європейського університету» повідомлялося у ЗМІ і раніше. Зокрема про його намагання отруїти власну дружину.

Повідомляючи про це, ми припускаємо, що С.Ніколаєнко створив, а може, й продовжив діяль­ність злочинної системи отримання хабарів за різні послуги в сфері освіти — і державної, і недержавної. Тих, хто платить, він і милує, а тих, хто відмовляється це робити, безжально знищує. У пресі були повідомлення про закриття ним більш як 100 ВНЗ і філій. Не сумніваємося, що під час їх ліквідації використовувався зазначений вище підхід.

Гадаємо, І.Тимошенко, та й не тільки він, а всі, хто має доступ до «тіла» поки ще міністра Ніколаєнка, могли б розповісти про корупцію і хабарництво в системі освіти, особливо в останні два роки. Мабуть, не безгрішний і керів­ник Відкритого університету розвитку людини П. Таланчук, який примудряється за відсутності ліцензій за повної згоди міністра здійснювати навчальний процес у 319 підрозділах по всій Україні.

Оскільки в діях зазначених осіб можуть бути ознаки злочинів, передбачені ст. 368 («отримання хабара») і 369 («дача хабара») та інших статей Кримінального кодексу України, просимо перевірити цю інформацію і застосувати відповідні заходи, передбачені чинним законодавством. Такі дії неприпустимі — і з одного, і з іншого боку.

ВГО «Антинаклепницька ліга України»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com