Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Обібрали й побили

Ще не вщух скандал навколо звільнення з посади голови Київської обл-держадміністрації Євгена Жовтяка та призначення на його місце Ульянченко, як Віктор Ющенко вже спровокував інший конфлікт, що обіцяє перерости в тривалу судову епопею. До того ж цього разу Віктор Андрійович наламав дров у своїй рідній Сумській області. Причина — звільнення керівника Сумської ОДА Ніни Гаркавої та призначення виконувачем обов’язків на цій посаді Володимира Сапсая, до речі, вихідця з Ющенкової Хоружівки.

8 листопада Гаркавій виповнилося 55 років, у зв’язку з чим у Секретаріаті Президента вирішили звільнити місце для земляка Ющенка. Хоча Гаркава й не збиралася йти на заслужений відпочинок. За її словами, вона ще 4 вересня направила до Секретаріату та Кабміну подання на продовження терміну перебування на цій посаді ще на два роки. Через місяць Кабмін направив узгодження з цього питання до Держслужби, однак відповіді з Секретаріату не було.

«Йдучи на співбесіду з цього питання до прем’єр-міністра, не маючи на руках відповіді з Секретаріату Президента про продовження терміну перебування на держслужбі, у мене не було жодних підстав вважати, що термін мого перебування на посаді завершується 8 листопада, — сказала Гаркава. — Однак протягом жовтня та після 8 листопада я постійно відчувала тиск з боку Секретаріату Президента, зокрема від Віктора Балоги, від деяких працівників Секретаріату, аби я власноручно написала заяву про звільнення».

За словами Гаркавої, Балога не пускав її на зустріч з Президентом, доки вона не напише заяву про звільнення. Гаркава розповідала, як її вивели з приймальні Балоги: «Коли йому доповіли, що я чекаю в приймальні, його охорона настійливо намагалася вивести мене звідти. Після чого Віктор Балога вилетів зі свого кабінету, влаштував зі мною бійку, грубо вирвав у мене з рук посвідчення глави облдержадміністрації, ви-кликав міліцію і мене під конвоєм вивели з адміністрації Президента».

Ніна Гаркава вважає, що де-юре і дефакто залишається головою Сумської ОДА. Має намір захищати свою честь і гідність всіма доступними засобами. Вона звернулася до Віктора Ющенка та силових структур з проханням притягнути Балогу до кримінальної відповідальності та повернути їй посвідчення. Ніна Гаркава наголосила, що має намір звернутися до міжнародних юридичних інстанцій, якщо їй не вдасться захистити честь і гідність в Україні.

Іван Вовк
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com