Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зупиніть корупціонерів!

Про корупційні дії міністра освіти і науки С. Ніколаєнка, заступника глави Запорізької облдержадміністрації В. Кальцева та ректора Запорізького технічного університету С. Бєлікова

Генеральному прокуророві України
О. Медведьку

Цим повідомляємо, що в результаті корупційних дій здійснено зухвале рейдерство стосовно Запорізького інституту МАУП групою високопосадовців. Попри те, що в Запорізький області у великій групі ВНЗ є увесь спектр необхідних спеціальностей, керівництво облдержадміністрації в особі заступника її голови В. Кальцева підписує клопотання, а МОН України в особі міністра С. Ніколаєнко дозволяє відкрити перелік гуманітарних, економічних та правових спеціальностей в Запорізькому національному технічному університеті, ректор якого С. Бєліков є ще й головою ради ректорів Запорізької області. При цьому технічному університетові, без відповідного кадрового та навчально-методичного забезпечення, було одразу надано 2060 (!) осіб ліцензійного обсягу за спеціальностями, з яких цей університет ніколи не вів підготовку.

В результаті таких протиправних дій з Запорізького інституту МАУП обманним шляхом названа група (разом з колишнім директором інституту В. Толоком та його заступником І. Зайцевою) намагається звільнити та прийняти до технічного університету близько 3 тисяч студентів МАУП. Водночас, Толок та Зайцева здійснили фінансові та документальні порушення, службові зловживання, чим нанесли велику моральну та матеріальну шкоду колективу Академії. При цьому, за повідомленнями, у районній прокуратурі м. Запоріжжя є докази про фінансові зловживання більш як на 500 тисяч гривень. Надходять відомості про величезний тиск на місцеві правоохоронні органи з боку облдержадміністрації, а також Бєлікова та Толока. В результаті, в Запорізькій обласній прокуратурі дивним чином зникли матеріали з цієї справи.

Виходячи з викладеного просимо розслідувати наступне:

1) На якій підставі заступник голови Запорізької облдержадміністрації В. Кальцев підписав клопотання на міністра освіти і науки С. Ніколаєнка з приводу відкриття у Запорізькому національному технічному університеті підготовки зі спеціальностей гуманітарно-соціального та економіко-правового профілю?

2) З чого виходили міністр С. Ніколаєнко та ректор Запорізького технічного університету С. Бєліков, затверджуючи без відповідного кадрового та навчально-методичного забезпечення 2060 осіб ліцензійного обсягу (як правило, МОН України затверджує від 10 до 50 осіб)?

3) Як ректор С.Бєліков планує видавати дипломи державного зразка випускникам 2007 року, якщо він не провів акредитацію гуманітарних, соціальних, економічних та правових спеціальностей?

4) Хто саме з Запорізької облдержадміністрації (голова Є. Червоненко) та МОН України (міністр С. Ніколаєнко) тисне на місцеві правоохоронні органи, перешкоджаючи слідчим діям?

Враховуючи масштаби злочину та високі державні посади підозрюваних, а також ту обставину, що Є. Червоненко, В. Толок та С. Бєліков можуть мати за своїм походженням паспорти громадян Ізраїлю (про ізраїльський паспорт, наприклад, Є.Червоненка широко повідомлялося у ЗМІ), просимо застосувати до підозрюваних необхідні запобіжні дії, провести слідчі дії та повідомити нас про прийняті рішення у встановлені законодавством терміни.

 

Голова Наглядової ради МАУП
Г. Щокін 

Ректор МАУП
М. Головатий

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com