Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ліцензію буде отримати легше

Постановою від 8 серпня Кабінет Міністрів утвердив новий порядок ліцензування діяльності з надання освітянських послуг, який починає діяти з 1 вересня.

Порядок визначає процедуру самооцінки суб’єктів освітянської діяльності, проведення ліцензійної експертизи, прийняття рішень та їх оформлення, видачу та переоформлення ліцензій, а також прийняття рішення про обмеження діяльності суб’єктів у сфері освіти.

Основою для ліцензування навчального закладу буде заява на проведення процедури, де вказуються вид освітніх послуг, ліцензований обсяг та необхідні реквізити.

Зменшено кількість документів, потрібних для подання заяви. Зокрема, не потрібно надавати копії навчальних та освітньо-професійних програм, освітньо-кваліфікаційних характеристик, навчальних планів та інформацію про кількісні показники матеріально-технічного забезпечення освітньої діяльності. 

Разом з тим, зазначають фахівці, новий порядок, усуваючи формальні показники ліцензування, робить дозволи на право надавати освітні послуги справою доволі суб’єктивною. А це, знову ж таки, поле для зловживань і хабарництва.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com