Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Микола Катеринчук — гість МАУП

Навчальний процес в МАУП організовується як на основі традиційних лекцій і семінарських занять, так і у формі бесід, дискусій, круглих столів, консультацій. Однією з таких неформальних форм навчання та виховання, які пропонує своїм студентам МАУП, є участь у Дискусійному клубі.

Це — можливість для молодих людей безпосередньо поспілкуватися із видатними політиками, відомими громадськими діячами, науковцями, спортсменами, представниками культури і мистецтва, практиками у сфері політики, економіки, права, психології, менеджменту та управління, які радо діляться із ними своїм неоціненним практичним досвідом.

Одним із недавніх гостей Дискусійного клубу Міжрегіональної Академії управління персоналом став відомий політик, народний депутат України, лідер «Європейської партії України» Микола Катеринчук. Микола Дмитрович мав зустріч із керівництвом закладу, його працівниками та студентами.

В ході зустрічі було обговорено найширше коло питань, які стосувалися, зокрема, проблем сучасної української політики (політична криза, діяльність та взаємодія різних гілок влади, роль місцевого самоврядування, дієздатність законів), економіки (податкове законодавство, значення середнього та малого бізнесу в економічному становленні та розвиткові держави), освіти (перспективи розвитку вищої освіти в Україні, незалежне тестування в школах та вступна кампанія до ВНЗ) тощо. Микола Катеринчук поділився своїми думками з приводу того, як слід було б вирішувати ці проблеми, відповів на запитання студентів МАУП. А також висловив упевненість, що побудова справжнього демократичного суспільства, досягнення економічного добробуту, утвердження справжніх цінностей та свобод — за нинішнім студентством, зокрема, і тими молодими людьми, які стануть випускниками Міжрегіональної Академії управління персоналом, і які, справді зможуть дати відповіді на усі питання та вирішити усі нагальні проблеми, з якими зіштовхнулося українське суспільство. «Навчіться сьогодні цінувати найголовніше — це час, і не марнуйте його на дрібниці, які не є важливими для вас», — порадив він студентам.

Головна місія вищої школи — сприяння розвитку особистості. З вищого навчального закладу людина має виходити не просто освіченою, а й духовно збагаченою особистістю, здатною нести високі ідеали в життя. Таку філософію сповідують у Міжрегіональній Академії управління персоналом. «Міжрегіональна Академія управління персоналом, — наголошує, зокрема, ректор МАУП, професор Микола Головатий, — хоча є передусім економіко-управлінським вузом, надзвичайно багато уваги приділяє загальній всебічній підготовці студента. Виховувати і навчати має все, і навчатися молода людина повинна не тільки обраному фаху. Тож навчально-підготовчий та виховний процес в МАУП не обмежується студентськими аудиторіями та спілкуванням із академічними викладачами. Вже звичним явищем для студентів Академії стало те, що в якості «викладачів» до них приходять відомі політики, економісти, правознавці, люди від науки, культури, мистецтва — ті, хто може поділитися з молодими людьми власним позитивним та негативним досвідом роботи, неоціненним для тих, хто тільки-но починає свій самостійний шлях у доросле життя.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com