Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

За 6 смертей — 10 років в’язниці

Оголошено вирок водієві, який збив на травневі свята в Харкові 6 людей. Це перший вирок щодо резонансного ДТП. Водієві присудили 10 років в’язниці, правда, насправді йому доведеться протриматися у в’язниці до першої амністії — максимум кілька років.

Вчора завершився судовий розгляд у справі одного з найбільш кривавих ДТП цього року. П’яний водій позашляховика Mitsubishi L200 Андрій Полтавець, який 2 травня на трамвайній зупинці на вул. Полтавський Шлях в Харкові на смерть збив 6 людей, засуджений до 10 років в’язниці.

Мабуть, це один з небагатьох випадків, коли справа про п’яного водія, що збив людей, не тільки дійшла до суду, але і завершилася справедливим вироком. Через великий резонанс справа була розглянута в рекордні терміни — лише за п’ять засідань. До останнього моменту адвокат підсудного Анатолій Супрун наполягав на додатковому розслідуванні обставин справи, наполягаючи на тому, що в події винне погане дорожнє покриття.

Але суддя Ленінського райсуду Харкова Сергій Скляренко вирішив по-іншому і виніс остаточний вердикт: призначити Андрію Полтавцю максимальний термін покарання, передбачений ст 286, ч 3 КК України, — 10 років позбавлення волі і позбавлення прав водія на 3 роки. Також Полтавець повинен буде відшкодувати всім потерпілим моральний і матеріальний збиток. Правда, сума компенсації виявилася у декілька разів меншою від заявленої в цивільних позовах. Згідно з вироком суду, 12 родичів загиблих отримають не по 950 тис грн за моральний збиток, а лише по 100 тис грн, а єдина людина, яка вижила в аварії, Тетяна Сичинська, — 30 тис грн.

www.newsru.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com