Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Посадові оклади зростуть

3 вересня 2008 року Верховна Рада України внесла зміни до Закону України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, завдяки яким стало можливе запровадження з 1 вересня ІІІ етапу Єдиної тарифної сітки і підвищення у зв’язку з цим оплати праці працівників бюджетної сфери. Цю важливу для України подію коментує перший заступник Міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко.

Умови оплати праці працівників бюджетної сфери визначені постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.

Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України передбачено три етапи запровадження Єдиної тарифної сітки.

Перший етап ЄТС запроваджено з 1 вересня 2005 року із співвідношенням тарифних коефіцієнтів від 1 до 3,35.

З 1 червня 2007 року оплата праці бюджетників здійснюється на умовах другого етапу, за яким співвідношення тарифних коефіцієнтів становлять від 1 до 3,93.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.08 №74 „Про запровадження III етапу оплати праці на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” було передбачено запровадження ІІІ етапу Єдиної тарифної сітки з 1 листопада 2008 року.

З метою прискорення підвищення рівня оплати праці працівників бюджетної сфери постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.08 № 423 наближено термін запровадження ІІІ етапу Єдиної тарифної сітки з 1 листопада на 1 вересня п.р.

Запровадження третього етапу Єдиної тарифної сітки дозволить установити діапазон співвідношень тарифних коефіцієнтів від 1 до 4,51, підвищить мотивацію до праці висококваліфікованих працівників.

Згідно з пунктом 4 цієї постанови ця норма набирає чинності після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. 3 вересня 2008 р. Верховна Рада України прийняла відповідний Закон України.

З метою реалізації цієї норми міністерства та інші центральні органи виконавчої влади повинні внести зміни у власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників підвідомчих бюджетних установ, закладів та організацій.

Отже, посадові оклади висококваліфікованих працівників бюджетних установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (вчителів, лікарів, працівників культури, соціального захисту тощо) у вересні цього року порівняно з чинними нині будуть підвищені в середньому на 10 відсотків — залежно від тарифного розряду.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com