Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Параолімпіада-2008: Українці серед кращих

На Параолімпійських іграх українські спортсмени завоювали вже 59 нагород (20 золотих) і займають четверте місце в неофіційному медальному заліку.

Одним з головних героїв Параолімпіади є український плавець Максим Вераска, який здобув п’ять нагород, чотири з яких найвищого рівня. У заліку мультимедалістів він займає п’яте місце. Лідирує бразильський плавець Даніель Діас, у якого на два срібла більше, ніж у Вераски.

Усього в скарбничці українців 59 нагород, 20 з яких золотих, 15 срібних і 24 бронзових. У минулий уікенд на найвищу сходинку п’єдесталу піднімалися Оксана Зубковська (потрійний стрибок), Василь Ліщинський (метання диска), Дмитро Виноградець, Олексій Федіна і Максим Вераска (усі — плавання).

Параолімпійські ігри. Медальний залік: Китай — 63 золотих, 54 срібних, 42 бронзових; Великобританія — 41-23-26; США — 30-26-24; Україна — 20-15-24 (загальне четверте місце).

Успішно виступають у Пекіні і футболісти. Українці змогли пробитися у фінал турніру, обігравши команди Великобританії (8:1), Ірландії (7:0), Ірану (4:0) і Бразилії (6:0). У боротьбі за золоті медалі Блакитно-жовтим буде протистояти збірна Росії, яка також здолала усіх своїх суперників (із загальним рахунком 26:1).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com