Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Подорожчає проїзд у маршрутках

Перевізники, незважаючи на те, що бензин дешевшає, вирішили знову підняти ціни.

У неофіційних бесідах вони запевняють, що до таких кроків їх нібито підштовхує влада, пише газета Сегодня. 

Через те, що деякі маршрутки коштують дешевше, ніж громадський транспорт, люди віддають перевагу більш швидкому і дешевшому варіанту проїзду, а тролейбуси-автобуси їздять напівпорожні і возять пенсіонерів і пільговиків. І ось тепер місто вимагає, щоб маршрутки піднімали ціни і не перебивали бізнес. 

Ціни на деяких маршрутах протягом кількох останніх днів зросли на третину, в салонах інших висять оголошення про плани щодо підвищення цін. Ті маршрутки, проїзд у яких ще тиждень тому коштував 1,5-2 грн., Підвищили тарифи до 2-2,5 грн., А маршрути цінової категорії 2-2,5 грн. піднімаються до 2,5-2,75-3 грн. 

Самі перевізники пояснюють, що підняли ціну, тому що оновили рухомий склад. Також вони повідомляють, що не зможуть звітувати, так як немає талонів по гривні, а мінімум по 1,5 грн. 

У свою чергу, у Службі комунальних перевезень пояснюють, що маршрутники самі не хочуть брати ці талони по 1 грн. 

В ГУ транспорту при київській міськадміністрації розповіли, що маршрутникам не можуть забороняти як підвищувати ціни, так і знижувати, тому що всі вони перебувають на вільному тарифі. На думку чиновників, маршрутники просто прикриваються владою, оскільки їм не подобається, що проїзд в міському транспорті коштує дорожче, ніж у них. 

Нагадаємо, 4 листопада проїзд у Київському метрополітені, а також у тролейбусах, трамваях і автобусах подорожчав в чотири рази — до 2 гривень за одну поїздку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com