Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Замах на авторинок

У п’ятницю президент України підписав закон, який дозволяє кабінету міністрів вводити тимчасову надбавку до мито, в тому числі і на автомобілі. Тепер податкове навантаження на імпортні машини збільшиться на 13%.

Історія документа почалася ще в лютому, коли Верховна Рада прийняла схожий законопроект, що дозволяє тимчасово підвищувати мита на 13%. Тоді Віктор Ющенко використав право «вето». Мотивував він своє рішення неприпустимістю подібних надбавок, оскільки вони суперечать принципам СОТ.

Народні депутати спочатку спробували подолати вето, але голосів не вистачило. Тоді народні обранці вирішили піти «в обхід». Вони змінили деякі визначення в законопроекті, але суть його залишилася незмінною. Прийнятий документ знову направили на підпис президенту.

Поки глава держави вирішував підписати чи не підписати, віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген попередив Україну про наслідки підвищення мита: «Я б радив навіть не думати про це, це неможливо, ви ж вступили до СОТ! Єврокомісія вже повідомила українському уряду, що ми сподіваємося, що Україна буде дотримуватися принципів СОТ. Або ви повинні бути готові до серйозних наслідків».

Але президент України, ймовірно, не дуже боїться відповідних санкцій з боку інших країн учасниць Всесвітньої торгової організації. Його більше турбують торговельні відносини з Росією. Він хоче звернутися до Кабміну з пропозицією ліквідувати норму щойно підписаного закону, що дозволяє вводити надбавку на російські товари, так як між нашими країнами діє договір про безмитну торгівлю. Якщо це станеться то вибирати в бюджетному сегменті доведеться тільки з авто вітчизняного та російського виробництва.

Наслідки підвищення мита можуть виявитися згубними. Живий приклад демонструє російський авторинок. У січні цього року в Росію було завезено 29,8 тисячі автомобілів, що в 3,6 рази менше, ніж за той же період минулого року, коли було імпортовано 108,8 тисячі машин. За перший місяць поточного року було продано всього 116 тисяч 500 автомобілів, це на 44,5% менше від показника продажів у «кризовому» грудні й на 33% менше, ніж було реалізовано в січні минулого року. Нові мита вступили в силу з початку 2009 року. Експерти російського ринку називають ситуацію «катастрофічною».

Вітчизняні експерти з самого початку були налаштовані більш песимістично відносно Українського ринку. Прогнози, складені без урахування 13% надбавки до мито, говорять про 60-70% падіння автомобільного ринку в 2009 році. Коригувати прогноз з урахуванням змін поки ніхто не береться, але всі чудово розуміють, що додаткове податкове навантаження призведе до значного подорожчання авто і падіння обсягів продажів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com