Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи потрібен бар’єр для «чужих грошей»?

Щодо концепції світових грошей стаття «Потрібна нова концепція грошей» (Персонал Плюс №4,№5.), дійсно проблема існує. Але проблема в грошах, чи проблема в захисті національних інтересів від зовнішнього втручання чужих грошей, незалежно від їх походження?

Чи варто шукати нове ярмо, можливо, на перший погляд краще і справедливе. Адже всі ми знаємо що нове, — це забуте старе, а в даному випадку, навіть, не забуте, а досі існуюче. Тому замінивши емісійні гроші однієї держави, яка таким чином використовує їх в егоїстичних інтересах на інші, які тим, чи іншим чином будуть дублювати дійсно забезпеченні національні гроші, поступово втручаючись у фінансову систему держави, негативно впливаючи на національні інтереси, неодмінно призведе до тих негативних наслідків, які маємо сьогодні.

Створення Світового Центрального банку призведе до створення Світового уряду, а значить нової імперії і якби цього монстра не називали історія свідчить, що будь яка імперія рано чи пізно перестає існувати. В той час коли руйнується одна ім­перія, створюється інша, захищаючись від попередньої і створюється за ознаками попередньої озброївшись тими ж гуманними ідеями. А досягнувши відповідного рівня за рахунок довіри до своїх грошей починає створювати точнісінько такі ж бульбашки, а вірніше будувати перевернуту піраміду, яка неодмінно рухне поглинаючи хоч і менші, але правильно побудовані.

 На прикладі тих же колгоспів в СРСР ми маємо досвід і добре знаємо, що є наше і що є моє.

То чи не краще кожному будувати свою піраміду з міцним фундаментом, навіки.

Захищаючи інтереси держави від втручання наддержавних структур, які ведуть до побудови імперії, тільки створивши довіру до національних грошей не буде ні яких проблем з міждержавними розрахунками.

Прослідкувавши за рухом чужих грошей , які потрапили на територію держави позитив спостерігається в як найшвидшому обміні чужих грошей на матеріальні цінності за межами держави (імпорт повинен дорівнювати експорту). В іншому випадку чужі гроші, які потрапляють на територію держави у вигляді позики та інше, приносять більше негативу, а позитив є тимчасовим. Чужі віртуальні гроші створюють ілюзію товару з однієї сторони , а з іншої уповільнюють обіг національних грошей являючись у більшості випадків не контрольованим платіжним засобом, під­мінюючи таким чином національні гроші. Враховуючи, що гроші є не тільки платіжним засобом, а й засобом управління. І в разі недосконалого та неконтрольованого управління чужими віртуальними грошима коли за чиєюсь командою ці гроші в великих об’ємах як потрапляють на територію держави, так і зникають завжди будуть проявлятися кризові очікування. Ознакою негативу є також незахище­ність заощаджень, які існують за рахунок довіри і є віртуальними, тому мають всі шанси зникнути разом з бульбашками, незалежно від форми і місця їх збереження.

Створивши довіру до національних грошей та банківської системи держава отримає власного потужного інвестора. Не буде потреби в векселях іншої держави, тим більше не потрібно буде створювати нові, нічим не забезпечені векселі, якби їх не називали.

 

Ю.М.Ковалінський,
Олевськ
Житомирська область

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com