Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Щоб досягти успіху потрібно чітко знати чого хочеш»

«Я — журналіст, депутат і футболіст» — такими словами представився черговий гість Студентського Дискусійного Клубу Андрій Шевченко. Андрій Віталійович — ведучий 5 телеканалу, з 2005 року народний депутат України від партії «Блок Юлії Тимошенко». Незважаючи на свій молодий вік, Андрій Шевченко — досить відома публічна людина, свого часу він був активним учасником боротьби за свободу слова в Україні.

Особистість депутата надзвичайно зацікавила всіх присутніх, які радо вступали у розмову — ставили запитання, дискутували та досить вільно спілкувалися. У ході своєї розповіді Андрій Шевченко розповів, що крім фінансово-економічної кризи, про яку говорить увесь світ, існує ще криза в політиці, журналістиці та зовнішніх відносинах; досить поширеною є криза ідей та криза конфліктів поколінь. Вся ця сукупність проблем заважає розвитку нашої країни. Але, як великий оптиміст, він зазначає, що у сьогоднішньому тяжкому становищі існують і позитивні моменти, серед яких — бажання країни змінюватись. «Освіта буде по-справжньому цінуватись», — зазначив Андрій Шевченко, який був вражений системою закордонного навчання, коли був учасником Програми лідерства Єльського університету.

Досить цікавим є секрет успіху Андрія Шевченка, яким він поділився зі студентами МАУП: «Щоб досягти успіху потрібно чітко знати чого хочеш, вголос говорити про бажання і вірити, що мрії збуваються». Досить болючим для нього, як для журналіста є питання функціонування телебачення, більшість власників якого є державні управлінці. «Якби моя воля, то я б закрив усі телебачення, радіо та газети, власниками яких є державні діячі», — висловив свою думку Андрій Шевченко. Студентів цікавило питання: чому Андрій Шевченко пішов у політику? Відповідаючи на нього, гість зазначив, що його життєва позиція співпадала з позицією партії БЮТ. Для студентів, які своє життя вирішили пов’язати з політикою, народний депутат зазначив: «Іти в політику потрібно з певною метою, попередньо поставивши собі питання: заради чого я йду в політику?».

Наприкінці зустрічі Андрій Шевченко додав, що свою професійну стежину потрібно прокладати вже зараз: «Все у ваших руках»!

 

Наталя ВАСИЛЕЦЬ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com