Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Програмі у чернігові бути

Чернігівська міська ра­да схвалила Програму протидії захворюванню на туберкульоз у місті на 2009-2011 роки.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров«я міської ради Юрій Бойко.

За його словами, метою цієї програми є поліпшення епідемічної ситуації через зниження показників захворюваності та смертності населення від туберкульозу, покращання профілактики, поліпшення лабораторної діагностики туберкульозу, удосконалення системи підготовки і перепідготовки медичних працівників.

Ю.Бойко зазначив, що на виконання заходів програми з міського бюджету щороку має виділятися 540 тис. грн. Зокрема, за кошти міського бюджету здій­снюватимуться обстеження чернігівців та діагностика хворих, у тому числі раннє виявлення туберкульозної інфекції в дітей шляхом щорічного проведення туберкулінодіагностики.

«Також значна увага буде приділятися інформуванню населення, адже інформаційні кампанії — один з визначальних факторів профілактики цієї небезпечної хвороби», — сказав начальник міського управління охорони здоров`я.

Відповідно до статистичних даних, у Чернігові кожні два дні виявляють новий випадок активного туберкульозу, кожного тижня один хворий помирає від цього захворювання.

Загалом упродовж 2008 року у Чернігові на активний туберкульоз захворіло 189 осіб (проти 161 особи у 2007 році), серед них — 2 дітей віком до 18 років. Захворюваність збільшилася на 17,7% (з 54,9 до 64,6 на 100 тис. населення), що пов’язано з ростом захворюваності на туберкульоз як легенів, так і позалегеневих форм.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com