Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Шостий» Golf найкращий у світі

У Нью-Йорку на мотор-шоу жюрі конкурсу WCOTY (World Car of the Year), до складу якого увійшли 59 автожурналістів з різних країн, віддало головний приз хетчбеку Volkswagen Golf. Судді аналогічного європейського конкурсу свого часу визнали Golf недостатньо прогресивним.

У 2009 році претендентами на перше місце були також Ford Fiesta і Toyota IQ — друге і третє місця у результаті відповідно. У номінації «Кращий спорткар» лаври дісталися Ніссану GT-R, конкуренцію якому складали Che­vrolet Corvette Zr1 і Por­sche 911 Carrera. Цікаво, що торік за це звання боролися тільки «німці».

Фієсті не повезло вдруге. На європейському конкурсі COTY їй не вистачило декількох очок для перемоги. На світовій першості історія повторилася.

Ні оновлений Porsche 911, ні найшвидший за всю історію Корветів — Zr1 — не зуміли нічого протиставити спорткару Nissan GT-R.

У змаганні за титул кращої «зеленої» машини брали участь тільки «японці»: Honda FCX Clarity, Mitsu­bishi i-miev і Toyota IQ. Найекологічнішою безпечною виявилася Honda FCX Clarity на паливних елементах. Нагороду в номінації «Дизайн року» отримав малюк Fiat 500. Стильний малюк залишив позаду важкоатлетів — Citroen C5 і Jaguar XF.

Компактний автомобіль Toyota IQ цього року був заявлений в двох номінаціях — «Автомобіль року» і «Кращий екологічний автомобіль». Але стати переможцем йому не вдалося ні в одній з них.

Ретрокар Fiat 500 сподобався жюрі більше, ніж революційні Citroen C5 і Jaguar XF.

У нинішньому році маленький Golf перешкодив «японцям» стати триразовими володарями головної автомобільної нагороди. Таким чином, в скарбничці «японців» — два «глобуси», а у «німців» — три.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com