Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кар’єристи схильні до психічних розладів?

Британські вчені довели, що отримання високої посади супроводжується загрозою психічному здоров’ю людини.Дослідники з університету Уорвіка опитали понад тисячу службовців, які отримали за останні п’ять років підвищення до посади менеджера середньої або вищої ланки.

Вони виявили, що психічний стан успішних працівників погіршився в середньому на 10%, тоді як профілактичні візити до лікаря скорочувалися на 20%, до одного-двох разів на рік.

Вчені вважають, що чим більше відповідальність, тим частіше працівник піддається стресу, неспокою і навіть депресії.

Раніше вважалося, що чим вища посада, тим кращий стан здоров’я — як фізичний, так і психічний.

І хоча вчені не знайшли прямого зв’язку між фізичним здоров’ям та просуванням по службі, вони заявляють, що на моральний стан підвищення впливає негативно.

«Просування вгору кар’єрними сходами — це не завжди добре. Як показує наше дослідження, в ході кар’єрного зростання психіка людей, які займають керівні посади, змінюється в гірший бік».

«Цим працівникам потрібна велика підтримка і адекватна підготовка до більшої відповідальності», — зазначив Кріс Бойс, один з авторів роботи.

Вчені представлять своє дослідження на конференції в Королівському товаристві економіки в кінці квітня.

Нагадаємо, раніше британське видання Independent описало шкоду роботи в офісі здоров’ю людини. Так, зокрема, ті, хто вважає свого начальника професійно непридатним, частіше страждають серцево-судинними захворюваннями.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com