Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Надмірна вага і глобальне потепління

Підтримання гарної фізичної форми та боротьба з ожирінням могли б радикально допомогти в боротьбі з глобальним потеплінням, запевняють учені.

Зростання числа людей з надмірною вагою і ожирінням у Великобританії означає, що в країні витрачається на 19% більше енергії, ніж 40 років тому, йдеться в дослідженні, опублікованому в спеціалізованому виданні International Journal of Epidemiology.

Фахівці зазначають, що таке збільшення еквівалентне 60 мегатоннам шкідливих викидів в атмосферу на рік.

У дослідженні також йдеться про підвищених витрат на перевезення пасажирів з надмірною вагою через більші витрати палива.

Філ Едвардс, керівник дослідження і співробітник Лондонської школи гігі­єни та тропічної медицини, каже, що метою фа­хівців було порахувати обсяги споживання енергії у Великобританії за умови, що вага середнього мешканця була б такою ж, як кілька десятиліть тому.

»Нормальне» доросле населення, яке лише на 3,5% складається з людей, які страждають ожирінням, порівнювали з населенням з 40-процентним рівнем ожиріння.

Такі моделі населення відображають процентне співвідношення людей з надмірною вагою і ожирінням у Британії в 1970-х роках і, як прогнозується, в 2010 році, говорять дослідники.

Причому це проблема не тільки Великобританії — подібні тенденції спостерігаються майже у всіх країнах світу.

«Тримати себе у формі добре і для здоров’я, і для навколишнього середовища», — сказав Едвардс.

Нагадаємо, нещодавно вчені підрахували кіль­кість енергії, що виділяється при відвідуванні веб-сторінок. Дослідники прийшли до висновку, що допомогти у боротьбі з глобальним потеплінням могла б і повна або часткова відмова від користування інтернетом.

 

BBCrussian.com

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com