Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нова здобич піратів

Телефонний зв’язок із судном «Аріана» його власник вимкнув через небажаний витік інформації про переговори з піратами Сомалі. Про це поінформував омбудсмена Ніну Карпачову посол України в Грецькій Республіці Валерій Цибух, повідомили в прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини, пише УНІАН.

Судно під прапором Мальти було захоплено піратами Сомалі вночі проти 2 травня поблизу Сейшельських островів. До його екіпажу входять 24 громадянина України. Компанія-оператор Seven Seas Maritime London зареєстрована у Великій Британії.

Захоплене піратами судно «Аріана» з українським екіпажем на борту вже знаходиться біля узбережжя Сомалі, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України за інформацією Посольства України в Греції.

Сьогодні представнику грецької компанії-оператора судна вдалося встановити зв’язок із капітаном судна, який підтвердив факт захоплення судна піратами між Сейшельськими островами та островом Мадагаскар, пише УНІАН.

Капітан також повідомив, що всі члені екіпажу судна почувають себе нормально. Ситуацію на борту судна контролюють 10 піратів, які поводяться не агресивно. Станом на першу половину 5 травня вимог до судновласника щодо умов звільнення заручників висунуто не було. Грецька компанія-оператор відслідковує питання щодо захопленого судна та екіпажу і вживає заходів щодо їх якнайскорішого звільнення.

Зі слів Цибуха, на борту «Аріани» є достатня кількість харчів, питної води, медикаментів і пального.

За прогнозом посла, телефонний зв’язок повинен бути відновлений найближчої доби. Наразі з’ясовується, чи є в районі руху «Аріани» військові кораблі, а також уточнюється персональний склад екіпажу за допомогою представників державного підприємства «Укркрюїнг» (Одеса), яке набирало команду судна, повідомляє прес-служба уповноваженого ВР.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com