Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

США занепокоєні

Радник з національної безпеки США заявив у інтерв’ю, що Вашингтону потрібні гарантії від Ісламабаду, що ядерний арсенал Пакистану недосяжний для бойовиків.

За словами генерала Джеймса Джонса, ситуація в Пакистані змінюється на краще, проте від керівництва країни потрібно більше гарантій щодо безпеки ядерної зброї, пише Бі-Бі-Сі. «Пакистанські військові неодноразово завіряли нас, що це питання перебуває під контролем, проте це (збереження арсеналу) вимагає постійної уваги», — вважає Джонс.

Ситуація з безпекою ядерних об’єктів Пакистану почала турбувати США з того часу, як таліби розширили зону свого контролю на півночі Пакистану. Наразі під їх впливом перебуває долина Сват і деякі прилеглі до неї території.

Пакистанські війська ведуть операцію проти бойовиків-ісламістів у районі міст Бунер. Судячи з усього, федеральні сили беруть гору, але бойовики чинять запеклий опір, і вибити їх з Бунера вдасться ще не скоро.

На поточному тижні запланована зустріч президента США Барака Обами і глави Пакистану Асіфа Алі Зардарі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com