Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

П’яних водіїв каратимуть

У ВР зареєстрований законопроект, що припускає значно посилити відповідальність за водіння автомобіля в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Так, проект закону, ініціатором якого виступає народний депутат Святослав Олійник, передбачає за «порушення правил безпеки дорожнього руху, який спричинив пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд або іншого майна, особами, які управляють транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, а так само відмова особи від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння після здійснення відміченого порушення — карається штрафом від п’ятисот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами строком до двох років, з позбавленням права управляти транспортними засобами строком до трьох років». Цією пропозицією передбачається доповнити статтю 286 Кримінального кодексу України («Відомості Рерховної Ради», 2001 №25-26, ст.131), а сам закон набуде чинності з дня публікації.

Нагадаємо, що зараз при порушенні ПДР, яке спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд або іншого майна, законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права управління транспортними засобами на термін від шести місяців до одного року (ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Разом з тим, управління транспортним засобом в стані алкогольного або іншого сп’яніння спричиняє за собою штраф в розмірі від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів або позбавлення права управляти транспортними засобами на термін від одного до двох років або суспільних робіт на термін від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на термін від 7 до 10 діб (ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Проте, не так давно у ВР був зареєстрований законопроект, що припускає пониження штрафів у 4 рази.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com