Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кара за оборудки

Президент Віктор Ющенко доручив НБУ розпочати роботу з НБУ щодо позбавлення шести банків, які брали участь у конвертаційному центрі, валютних та інших ліцензій.

Також Ющенко доручив СБУ невідкладно (окрім розслідування кримінальної справи, яке здійснюють Генпрокуратура та Служба безпеки) організувати подальшу перевірку того, у який спосіб діяли створені компанії-нерезиденти, та спільно з фінансовими розвідками інших країн (США, Німеччина, Італія) розпочати процес перевірки та витребування відповідної документації про фінансову діяльність зазначених компаній-нерезидентів в офшорних зонах (Кіпр, банки Литви та Латвії).

Під час розмови з президентом, Наливайченко розповів, що викрите злочинне угрупування через незаконне формування податкового кредиту та виведення валютних коштів за кордон у подальшому ввозило на територію України товари за заниженою вартістю, використовуючи з цією метою підконтрольні компанії — нерезиденти.

За словами керівника СБУ, найбільша небезпека діяльності викритого злочинного угрупування полягала також у тому, що воно підробляло векселя для незаконного відшкодування ПДВ, фактично вимиваючи своїми оборудками кошти з Держбюджету. Участь у незаконних оборудках брали 20 фіктивних підприємств, розрахункові рахунки яких були відкриті в шести банках Києва та Дніпропетровська. Щомісячний обіг коштів підприємств, підконтрольних учасникам «конвертаційного центру», складав близько 30 млн. доларів.

 

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com