Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЕЛЕКТРОННІ ЗВІТИ

1. Подання податкової звітності централізовано — як воно є.

Питання. Говорять про централізовану систему подачі звітності податкової звітності, що це таке?

Відповідь. В результаті впровадження системи платники податків мають можливість подавати електронні звіти в інспекції, в яких вони зареєстровані, через Центр обробки електронних звітів (ЦОЕЗ) Державної податкової адміністрації України, в тому числі і через оператора.

Така система передачі електронних звітів значно прискорює отримання платником податків квитанції про підтвердження дати та часу подання звіту (максимум впродовж 30-ти хвилин з моменту отримання звіту ЦОЕЗ або оператором), надає йому можливість оперативно отримати інформацію про стадію проходження електронного звіту та гарантує, що звіт буде своєчасно доставлений в інспекцію, де платник податків зареєстрований. Крім того, оператор забезпечує цілодобове та без вихідних отримання звітів, що є додатковою зручністю для платників податків.

На думку ДПА України від ЦОЕЗ платники податків манитимуть значні переваги подання звітності в електронному вигляді та нову можливість подавати її централізовано, в тому числі скориставшись послугами операторів електронної звітності.

Питання. Що гарантує оператор електронної звітності?

Відповідь. Оператор електронної звітності це — своєчасне відпрацювання бухгалтерської та податкової звітності до контролюючих органів засобами Інтернет; гарантована доставка звітності; оперативне підтвердження (квитанція) подання звітності; автоматичне та своєчасне оновлення форм звітності; заощадження (уникнення черг) при поданні звітності.

Питання. Для чого потрібен оператор електронної звітності?

Відповідь. За допомогою оператора електронної звітності суб’єти господарювання мають можливість подавати звіт засобами Інтернет не тільки до державної податкової адміністрації України , а також до пенсійного фонду України; державного комітету статистики України; фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; державного центру зайнятості.

Питання. З якими операторами ДПА України укладені договори про надання послуг з передачі електронних звітів?

Відповідь. Державною податковою адміністрацією України укладено договір про надання послуг з передачі електронних звітів з оператором ТОВ «Ефективні інформаційні системи» (www.eis.net.ua). Вичерпну інформацію щодо послуг оператора та можливості підключення до системи можна дістати з сайту оператора або за телефоном «гарячої лінії» (044) 498-88-88.

Питання. Яка поштова адреса ЦОЕЗ

Відповідь. Поштова адреса Центру обробки електронних звітів zvit@sta.gov.ua

Шановні платники податків зверніть увагу!

Для шифрування електронної звітності на центр обробки електронної звітності ДПА України,

— платникам податків які використовують засоби ЕЦП від АЦСК ТОВ «Український сертифікаційний центр» або ДП «Українські спеціальні системи» необхідно використовувати сертифікат 19355711_04FC68.crt.

— для платників податків які використовують засоби ЕЦП від АЦСК ЗАТ «ІВК» або ТОВ «Арт-Мастер» необхідно використовувати сертифікат 19355711.cer

 

ДПІ у Голосіївському р-ні м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com