Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нова ціна на газ

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує, що в 2010 році ціна на газ для промисловості становитиме близько 230 дол. за тисячу кубометрів.

Про це вона заявила, відкриваючи нараду з головами облдержадміністрацій, мерами міст і головами теплокомуненерго з питань погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз України», повідомляє Ліга.net.

«У цілому для промисловості, те, що ми зараз бачимо, буде на рівні 230 (дол. за 1 тис. кубометрів). Можливо, небагато більше, але в тих же межах, що і середньозважена ціна поточного року», - підкреслила прем’єр.

Тимошенко відзначила, що теплокомуненерго і бюджетні організації дізнаються остаточну ціну на газ на наступний рік до кінця липня 2009 року.

«Середня ціна по року складає 228 доларів... У липні ви одержите ціну. За нашими розрахунками, ми зможемо ту ціну, що є сьогодні по Україні, одержати і на наступний рік», - переконана вона.

Прем’єр нагадала, що ціна розраховується за формулою, що зв’язана з ціною на нафтопродукти з лагом у 9 місяців. Водночас, за словами Тимошенко, наступного року ціна на газ для промисловості буде коригуватися щоквартально.

Раніше міністр палива й енергетики Юрій Продан заявляв, що протягом 2009 року ціни на газ для промислових споживачів підніматися не будуть.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com