Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Іраку - День незалежності

У вівторок, 30 червня американські військовослужбовці розпочали виведення з іракськіх населених пунктів. Вони офіційно передають іракським силам обов’язки із впровадження безпеки в країні - через більш ніж шість років з початку вторгнення до Іраку, передає Бі-Бі-Сі.

Влада Іраку у зв’язку з цим оголосила вівторок Днем незалежності, зробивши його вихідним днем, а в Багдаді були організовані святкування з нагоди передачі повноважень від американських сил іракським.

Бойові операції американських сил мають закінчитися до вересня 2010 року, а виведення американських військ з Іраку має завершитися до кінця 2011 року. Незважаючи на відхід з міст, який закінчується у вівторок, американські сили продовжать своє перебування в країні у співробітництві з іракськими силами.

Зараз чисельність американських військ в Іраку складає 131 тисячу людей, і до того моменту, як у січні наступного року в Іраку пройдуть вибори, ця кількість, як очікується, не опуститься нижче за позначку 128 тисяч людей.

Американське командування говорить, що ситуація в Іраку стабілізується та іракські сили готові узятися за впровадження безпеки в країні. «Так, ми вважаємо, що Ірак готовий до цього, і Ірак вважає що він готовий», - сказав посол США в Іраку Крістофер Хілл.

Раніше в Білому домі заявляли, що незважаючи на ескалацію насильства в Іраку, адміністрація США не переглядатиме рішення про виведення американських військ з іракських міст до 30 червня.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com