Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Учені виявили фізіологічні основи гіпнозу

Швейцарські учені за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії (фМРТ) показали, які зміни у функціях мозку відбуваються під гіпнозом. Досі конкретні механізми дії гіпнозу вивчені не були.

Виявилось, що гіпноз викликає значні зміни в роботі префронтальних і парієнтальних ділянок мозку, відповідальних за увагу, а також у функціональних зв“язках моторної (руховою) кори з іншими відділами мозку, при цьому активність моторних систем не пригнічується. Крім того, з“ясувалося, що під гіпнозом посилюється активація структури мозку, що бере участь у формуванні пам“яті і сприйняття людиною власного образу, а також змінюються процеси контролю виконання завдань, що відбуваються в лобових долях.

На підставі одержаних даних учені зробили висновок, що гіпноз не впливає безпосередньо на моторні системи мозку, проте передає управління ними штучно сформованим образам.

 

medportal.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com