Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Такі розумні і емоційні шульги

За словами українського всесвітньо відомого вченого, професора психіатрії Анатолія Чуприкова саме шульгам властиві сильні емоції, життєва активність, цілеспрямованість та наполегливість.

Українські вчені першими за доби СРСР на початку 80-х довели шкоду від намагання перевчити «ліворуких» дітей. Саме завдячуючи Анатолію Чуприкову  у нас виросло перше покоління легальних ліворуких.  Нині ж шульги почуваються абсолютно комфортно. Тепер їх ніхто не калічить. 

Анатолій Чуприков, заслужений діяч науки і техніки України, професор доктор медичних наук говорить, що переучування ліворуких дітей призводить до цілого букету психоневрологічних розладів, і підточує захисні сили організму  маленького шульги.

Талановитий акордеоніст Ігор Завадський виростав в епоху, коли всі мали бути однаковими, проте, як істинний шульга не піддався тиску. З ведучою лівою він став знаменитим на весь світ. 2005 року у Канаді Ігор потрапив до книги рекордів Гіннесса, як соліст най­біль­шого в світі оркестру акордеоністів. Він був єдиним українцем із шестисот шістдесяти чотирьох світових метрів. Свою ліворукість вважає подарунком долі.

Ігор Завадський, єдиний в Україні володар «Золотої ліри» і перший український музикант, що потрапив до Книги рекордів Гіннесса стверджує, що йому поталанило, що він народився шульгою.

Ліворуких фахівці поділяють на дві групи: фізіологічні,  у яких краще розвинена права частина мозку. Вони легко піддаються переучуванню. Такі люди талановиті та неор­динарні.  Друга група — патологічні лівші, діти які зазнали ушкоджень мозку в материнській утробі. Ці шульги чутливі до стресу та емоційні. Аня Гін, перенавчена шульга, стала письменницею та рекламістом, тобто креативною ліворукою людиною: «Найскладніше для мене питання, коли таксист питає: вам куди — направо чи наліво, адже я не розумію, де право, а де ліво».

Анатолій Чуприков, заслужений діяч науки і техніки України, професор доктор медичних наук підсумовує: «Мені дуже хотілося, щоб усі запам’ятали, що переучування ліворуких дітлахів на праворуких  може призвести до того, що ви втратите майбутнього майстра, навіть генія, отож залиште дитину такою, якою її створила природа і від цього всі ми будемо щасливими».

 

UAUA

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com