Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рішення на користь президента

Конституційний суд України визнав закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради таким, що не відповідає Конституції.

Нагадаємо, що в березні Президент України звернувся до Конституційного суду з поданням про визнання невідповідним Конституції закону про тимчасові слідчі комісії, який зокрема надає широкі повноваження ТСК з імпічменту Президента. Йдеться про Закон № 890-VІ Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України, який був прийнятий парламентом 15 січня 2009 року. Законом передбачається утворення, зокрема, ТСК для проведення розслідування обставин про вчинення Президентом України державної зради або іншого злочину, які наділяються надзвичайно широкими повноваженнями, у тому числі передбачених Кримінально-процесуальним кодексом України для органів досудового слідства. 7 лютого Президент повернув до ВР цей закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 3 березня парламент подолав вето Президента України. 16 березня спікер ВР Володимир Литвин оприлюднив листа Президента Віктора Ющенка про те, що глава держави звернеться до Конституційного суду щодо конституційності цього закону.

 

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com