Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ціна хліба

У ситуації, коли держава готова надати виробникам дешеве борошно з аграрного фонду, ціна хліба для населення повинна не зростати, а зменшуватися. Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка у Київраді, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський.

«Державний аграрний фонд готовий продавати виробникам хліба борошно по 2008 гривень за тонну. Проте київські монополісти закладають значно вищу ціну — понад 2400 гривень за тонну. В результаті штучно завищується собівартість продукції і виникають чутки про збитковість хлібного виробництва, а монополісти отримують надприбутки за рахунок киян», — сказав опозиційний депутат.

 «Зростання вартості хліба найсильніше вдарить по соціально незахищених верствах населення. Адже в їхньому продуктовому кошику хліб та хлібобулочні вироби займають майже 40%», — зазначив політик.

 На думку Андрієвського, п’ятивідсоткове подорожчання хліба в Києві дивним чином збіглося з тимчасовою корекцією комунальних тарифів.

 «Дивний збіг, але саме у цей час Черновецький видає розпорядження про зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги також на 5%. І за хлібною галуззю, і за житлово-комунальними послугами в Києві стоять одні й ті ж самі особи. Впевнений, тимчасове зменшення вартості житлово-комунальних тарифів вони компенсують подорожчанням хліба», — наголосив політик.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com