Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Не так грип, як мутації

Британські вчені, котрі вивчають штам свинячого грипу, через який почалася епідемія в Україні, підозрюють, що у вірусі відбулася небезпечна мутація, пише Daily Mail.

Деякі симптоми, за словами лікарів, нагадують вірус «іспанки», що спалахнула в Європі після Першої світової війни. Тоді від вірусу померли щонайменше 20 мільйонів людей, передає InoРressa.

На користь версії про мутацію вірусу, за словами лікарів, говорить те, що легені жертв хвороби стають чорними, як вугілля.

«Ми провели розтин двох жертв і виявили, що їхні легені чорні, як вугілля. Вони виглядають так, ніби вони згоріли. Це жахливо», — сказав один із дослідників.

У свою чергу, головний лікар Львівської лікарні швидкої допомоги Мирон Борисевич визначив діагноз, як вірусна пневмонія.

«Ми не віримо, що це свинячий грип H1N1. Але ми не знаємо, що це за пневмонія», — розповів він.

Зазначимо, що раніше сильний вплив нового штаму грипу на легені було виявлено в ході дослідів на тваринах. Дослідники з Японії, перевіряючи дію нових ліків від свинячого грипу, підтвердили, що хвороба передається повітряно-крапельним шляхом і не завжди через безпосередній контакт. Крім того, вони дійшли висновку, що A/H1N1 сильніше, ніж звичайний грип, вражає легені.

Саме так діяв свого часу вірус «іспанки». Як встановили вчені, він викликав неконтрольовану реакцію імунної системи, примушуючи імунні клітини атакувати органи респіраторної системи. Така реакція, як показали досліди на тваринах, в лічені дні знищувала їхні легені та призводила до смерті.

Нагадаємо, раніше група чернівецьких медиків на чолі з начальником бюро Чернівецької обласної судмедекспертизи, професором Віктором Бачинським дійшла висновку, що 22 людини, які померли на Буковині за час епідемії грипу, загинули від вірусного дистрес-синдрому, тобто тотального ураження легень.

За словами медиків, ця хвороба, що виникла внаслідок змішування штамів звичайного та свинячого грипу, є новою для України, тому необхідно терміново міняти методи її лікування. Всього в Україні за час епідемії грипу від ускладнень померли 299 людей.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com