Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Є прогрес з правами

У багатьох країнах відбуваються церемонії в ознаменування двадцятої річниці Конвенції Організації Об’єднаних Націй, що гарантує права дітей.

Конвенція була ратифікована всіма країнами, крім двох: Сполучених Штатів і Сомалі.

Британська благодійна, EveryChild, каже, що незважаючи на конвенцію кількість дітей, які ростуть по всьому світу без батьків або розлучені зі своїми родинами, як і раніше збільшується.

Зараз таких дітей налічується двадцять чотири мільйони.

Організація твердить про особливе занепокоєння з приводу Росії та інших колишніх радянських республік, де більше одного мільйона дітей живуть у дитячих установах.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у той же час відзначив прогрес у реформуванні системи захисту прав дітей в Україні.

Керівник Представництва ЮІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо сказала, що головним досягненням стало реформування системи опіки над дітьми впродовж останніх років.

За даними ООН з 2005 по 2008 роки в Україні на 40% (з 1419 дітей у 2005 році — до 2066 дітей — у 2008) зросли показники національного усиновлення. Кількість дітей у прийомних родинах та будинках сімейного типу збільшилася майже у шість разів.

Серед досягнень названо також доступ дітей до отримання середньої освіти.

У сфері запобігання передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини цей показник знизився з 27 % (2000 р) до 7% (2007 р).

Серед ключових завдань щодо вдосконалення захисту прав дитини в Україні, які необхідно вирішити на майбутнє, ЮНІСЕФ відзначає поліпшення та подальше реформування системи охорони здоров’я, зокрема щодо профілактики інфекційних захворювань через імунізацію; запобігання поширенню ВІЛ-інфекції серед дітей та молоді; подальше вдосконалення системи соціального захисту дітей, зокрема, дітей уразливих груп та подолання бідності серед родин з дітьми.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com