Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Резиденцію зробили парком

Президент Віктор Ющенко передав 10 866 га, земель державної власності від державної резиденції Синьогора новоствореному національному парку.

Як повідомляє прес-служба Президента, Ющенко розпорядився створити на території Богородчанського району Івано-Франківської області національний природний парк Синьогора. Згідно з указом, до території національного природного парку Синьогора погоджено в установленому порядку включення 10 866 гектарів земель державної власності, що вилучаються у державної організації Резиденція Синьогора та надаються національному природному парку в постійне користування. Президент доручив Кабінету міністрів, Державному управлінню справами вирішити в шестимісячний термін питання про реорганізацію в установленому порядку державної організації Резиденція Синьогора в національний природний парк Синьогора. Крім того, Ющенко доручив забезпечити затвердження у шестимісячний термін у встановленому порядку положення про національний природний парк Синьогора, розробити протягом 2010-2011 років і затвердити проект організації території національного природного парку Синьогора, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

В указі йдеться про необхідність розробки протягом 2010 проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та проекту з організації та встановлення меж території національного природного парку, а також виготовлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками.

Він також доручив продовжити спільно з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією роботи з розширення території національного природного парку Синьогора за рахунок включення прилеглих земель, у першу чергу лісового фонду.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com