Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Перлина» на сцені палацу «Україна»

16 грудня 2009 року в Національному палаці «Україна» за підтримки Міністерства культури і туризму України відбувся творчий звіт міста Київ в рамках заключного етапу Фестивалю мистецтв. До уваги киян і гостей столиці було представлено концертну програму «Мистецьке суцвіття Києва».

Фестиваль мистецтв України — це всеукраїнська культурно-мистецька акція, відкрита для усіх напрямків і жанрів мистецтва, професійних та аматорських мистецьких колективів, окремих митців, що проводиться з метою сприяння розвитку академічного, традиційного народного та сучасного мистецтв, професійної та аматорської творчості.

Організаторами Фестивалю є Міністерство культури і туризму України, Міністерство культури і мистецтв Автономної Республіки Крим, Головне управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації, управління культури і туризму обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій.

Цього року у концертній програмі взяв участь і танцювальний колектив Міжрегіональної Академії управління персоналом Ансамбль танцю «Перлина». Важливо підкреслити, що «Перлина» була єдиним студентським колективом на цьому заході.

Учасниками концертної програми «Мистецьке суцвіття Києва» стали такі відомі творчі колективи як Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського, хор та оркестр Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей і юнацтва, хор Київського інституту музики ім. Р. Глієра, Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького, зразковий народний ансамбль танцю «Україна» та інші. Тож виступати на одній сцені з такими яскравими колективами було честю для юної «Перлини», яка зовсім нещодавно отримала звання «Народного аматорського колективу».

У концертній програмі ансамбль танцю «Перлина», що переважно складається зі студентів МАУП, виступав у автентичному новорічно-різдвяному блоці «Коляда», і разом з Київським академічним театром українського фольклору «Берегиня» та дитячим театром «Берегинька» виконував танець «Метелица».

Художній керівник ансамблю танцю «Перлина» Андрій Науменко підкреслив: «Національний палац «Україна» — це головна сцена країни, тож виступати на ній — дуже почесно. Загальне здивування викликало те, що «Перлина» дійсно студентський танцювальний колектив, який був єдиним у концерті. Я радий, що ансамбль виступив на достойному рівні. Звичайно, важливу роль у побудові композиції відіграли професійні танцівники «Берегині», однак, учасники «Перлини» також виступили чітко, яскраво, з душею, і картина танцю вийшла дуже красива».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com