Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рятівний круг для України

Головний редактор відділу політики відомої шведської газети Barometern Пер Даль на сторінках видання запропонував ЄС «кинути жовто-блакитний рятівний круг» Україні. Журналіст і політолог переконаний, що Євросоюз зобов’язаний заради забезпечення демократії запросити Україну в європейське співтовариство.

«Україна дуже велика і дуже бідна в результаті економічної і політичної кризи. Провідні політики країни загнали один одного в глухий «залізний трикутник» через що невідкладні політичні реформи затримуються. Росія здійснює тиск за допомогою газопроводу, росте бідність і наступають холоди», — пише Даль.

Він стверджує, що в такій ситуації ЄС повинен допомогти Україні, як колись Німеччина допомогла відновити впорядкування на своїй східній частині після руйнування Берлінської стіни.

Журналіст визнає, що дозволити Україні продовжити переговори щодо вступу в ЄС, значить, взяти на себе величезний політичний і економічний вантаж.

«Проте вантаж зрештою буде набагато важчий, якщо ЄС закриє двері на півдні. Україна буде змушена повернути на схід. Вплив Росії значно виросте, а про ЄС створиться враження, нібито прозорість і демократія мають відношення лише до багатих», — стверджує Даль.

«В порівнянні з Туреччиною Україна лінгвістично і культурно ближче до країн ЄС. Вона історично пов’язана з Польщею, Австро-Угорщиною і навіть Швецією, адже автор першої конституції Пилип Орлик написав її у вигнанні в Крістіанштадті», — пише Даль.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com