Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СПОЧАТКУ ДО БРЮССЕЛЯ

Візит В.Януковича до Брюсселя запланований на 1 березня, і європейські лідери вже підтвердили свою згоду на зустріч з новим главою української держави. А от візит Януковича до Росії відбудеться дещо пізніше. Про те, що дата і попередня програма візиту Віктора Януковича до Брюсселя узгоджені, повідомили відразу декілька джерел в структурах ЄС.

«Узгоджена дата візиту — 1 березня. На сьогодні досягнута домовленість, що в Брюсселі відбудуться його зустрічі з президентом ЄС Херманом ван Ромпєєм, президентом Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозу і президентом Європарламенту Їжаки Бузеком», — розповіло одне з джерел.

Проте офіційно про поїздку буде оголошено лише після приведення Віктора Януковича до присяги. До цього в Брюсселі не можуть називати його повноважним президентом і гарантувати йому зустрічі такого високого рівня. Проте неофіційна згода на зустріч з українським лідером підтвердили всі вищеназвані європейські чиновники. Днями в Брюсселі відбулося засідання Ради відділів МЗС ЄС, одним з питань порядку денного якого було вироблення єдиної позиції Брюсселя на переговорах з Віктором Януковічем.

Візит нового президента до Москви відбудеться після поїздки до Брюсселя — в першій декаді березня. Відповідна домовленість була досягнута 20 лютого в ході телефонної бесіди Віктора Януковича з президентом РФ Дмитром Медвєдєвим. У дипломатичних кругах стверджують, що точна дата візиту ще не узгоджена. «Очевидно, дата залежатиме від коаліційного процесу — для Януковича вигідно поїхати до Москви вже після затвердження нового прем’єра», — відзначив один із співбесідників.

В Партії Регіонів поки не обнародують черговість зарубіжних візитів свого лідера. Міністр закордонних справ тіньового уряду Леонід Кожара сказав, що не бере участь у формуванні міжнародного графіка президента після його інавгурації. Радник Януковича з питань зовнішньої політики Анатолій Орел заявив, що не має наміру коментувати в ЗМІ цю тему. А заступник голови парламентської фракції ПР Сергій Льовочкін на дзвінки не відповідав.

Експерти упевнені, що перший візит Віктора Януковича в статусі президента до Брюсселя не свідчить про те, що європейський вектор зовнішньої політики президента буде важливішим російського, повідомляє видання «Коммерсантъ-Украина».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com