Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРОТИ УНІФІКАЦІЇ ВЕРСІЙ

Глава Верховної Ради Володимир Литвин, кажучи про освітлення подій Великої Вітчизняної війни, вважає неприйнятною ідею щодо підготовки єдиного підручника з історії для країн пострадянського простору.

В прес-службі Верховної Ради, зокрема, Литвин відзначив: «Не можна переносити дискутивні питання в підручники». За його словами, виклад історичних подій повинен бути таким, щоб кожен школяр або студент «знав свій рід, своє плем’я, наповнювався відчуттям гордості за свій народ і відчуттям відповідальності за те, що він є наступник народу, який заклав фундамент для його життя і розвитку».

При цьому глава парламенту назвав неприйнятною постановку питання про підготовку єдиного підручника з історії для країн всього пострадянського простору. «Історичні дослідження можуть проводитися спільно ученими наших країн, але підручник з історії — це справа кожної країни», — підкреслив В.Литвин, додавши, що такий підручник повинен бути об’єктивним.

Глава парламенту також вказав на те, що «правда про війну завжди є важкою, і це завжди використовували або ради спекуляцій на настроях духу певної частини людей, або для приниження політичних опонентів».

На переконання В.Литвина, дослідники повинні вивчати події тих років, відкриваючи нові документи, зіставляючи свідчення їх безпосередніх учасників, а політики не повинні намагатися грати на настроях людей для отримання політичних дивідендів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com