Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наш тепловоз їде в Росію

Конкурс з продажу «Луганськтепловозу» завершився перемогою російської компанії «Брянський машинобудівний завод».

Переможець запропонував за підприємство 410 мільйонів гривень.

Результати конкурсу затвердила конкурсна комісія більшістю голосів.

До конкурсу було допущено два учасники — «Брянський машинобудівний завод» і Сумське МВО імені Фрунзе, що контролюється російським бізнесменом Костянтином Григоришиним.

Конкурсна пропозиція МВО імені Фрунзе становила 400 мільйонів гривень за «Луганськтепловоз», тобто на 10 мільйонів менше, ніж пропонував «Брянський машинобудівний завод».

Ліцитатор пропонував провести аукціон, однак жоден з учасників не підвищив свої ціну. Таким чином, переможцем було визнано компанію, яка запропонувала найвищу ціну — «Брянський машинобудівний завод».

* * *

Підконтрольна акціонерам «Приватбанку» Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову компанія «Мантара Холдинг» (Кіпр) опротестує підсумки конкурсу з приватизації 76% акцій ВАТ «Луганськтепловоз», до участі в якому цю кіпрську компанію не допустили. Про це повідомив представник «Мантара Холдинг» В’ячеслав Деришев, пише «Інтерфакс-Україна».

«Компанія дістала відмову на участь у конкурсі в останню мить без офіційної вказівки чітких причин, що було зроблене спеціально, аби позбавити можливості оскаржити конкурс до його проведення. Тому нам залишається подавати позови, коли зможемо з’ясувати причини відмови», — сказав Деришев.

За його словами, названі Фондом держмайна підстави відмови — відсутність підтвердження коштів і завіреного українським аудитором звіту іноземного аудитора, виглядають надуманими.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com