Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БІЛОРУСЬ ПОПЕРЕДЖАЄ

Білорусь попереджає потенційних інвесторів, які візьмуть участь в її дебютному випуску єврооблігацій, про те, що одним з ключових ризиків у рамках цього розміщення стають нестабільні відносини між Мінськом і Москвою. «Погіршення відносин Білорусії з Росією може негативно вплинути на постачання енергоносіїв Білорусі та російські інвестиції до Білорусії, що може мати негативну дію на білоруську економіку», — цитує Reuters попередній проспект евробондів Білорусі, датований 9 липня 2010 р.

У копії документа, що надішла в розпорядження агентства, цілих сім сторінок тексту присвячені викладенню ризиків, пов«язаних з інвестуванням до Білорусії. «Інвестування в ринки, що розвиваються, подібні до Білорусі, пов«язане з високим ступенем ризику, і інвестори повинні особливо ретельно підходити до оцінки цих ризиків», — зазначається в документі. Зокрема, в ньому наголошується, що білоруська економіка характеризується «вузькою експортною базою, залежністю від імпорту, дефіцитами бюджету і платіжного балансу, низькими валютними резервами, опорою на зовнішнє фінансування і змінами політичного, економічного, соціального, правового і нормативного середовищ».

Цього тижня представники Білорусі почали серію зустрічей з інвесторами в Європі напередодні першого для країни розміщення єврооблігацій. Мінськ планує випустити евробонди на суму до 1 млрд дол. Організаторами розміщення виступають BNP Paribas, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland і Сбербанк Росії. Всього в 2010-2011 рр. Білорусь може випустити евробонди на суму до 2 млрд дол.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com