Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи потрібен нам військовий парад?

«Військовий парад цього року проводити не варто. Немає для цього жодних підстав», — записав у блозі на персональному сайті голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Про це ІМК повідомили в прес-службі політика.

На його переконання, військовий парад треба проводити у трьох випадках, відповідно за наявності однієї з трьох причин.

«Перша причина — ювілей Незалежності, річниця. Військовий парад у такий день є важливим ритуалом, що підкреслює незалежність держави. Друга причина — оснащення Збройних сил новими системами озброєнь вітчизняного виробництва. Не кількома модернізованими танками, а дійсно ефективними, новітніми розробками. За цих умов військовий парад є фактором військово-патріотичного виховання суспільства. Третя причина — реальна воєнна загроза Україні. Тоді військовий парад стає фактором мобілізації суспільства на захист своєї країни і держави. Як це було в 1941-му, коли з військового параду на Красній площі солдати одразу йшли на фронт», — поясний народний депутат.

Сьогодні ж, за словами А.Гриценка, дата не ювілейна, ніяких новітніх озброєнь армія не отримала і за правління В.Януковича не отримає. «Для чого тоді парад? Викинути на вітер сотню мільйонів, аби потішити одну особу на трибуні? Не бачу жодного сенсу. Як не бачив його в минулому й позаминулому роках, коли військові колони втішали Ющенка. І відкрито про це говорив. Тоді», — підкреслив він. 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com