Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СПРОТИВУ НЕМАЄ

З боку суспільства немає активного спротиву наступам влади на демократичні свободи.

Про це заявила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

“Я не схильна апелювати до Заходу — “заграница нам не поможет”. Ми маємо бути носіями європейських цінностей, а не Європа має прийти і їх нам насадити”, — сказала вона.

Сюмар вважає, що “є влада, яка хоче для себе комфортне інформаційне середовище”.

“Влада не хоче критики — вона її не любить. Якщо Янукович залишає на посаді Хорошковського, всі його заяви, що він не допустить цензури — не працюють. Бо це вже зв’язка президента з главою СБУ, це вже ідеологія”, — зазначила вона.

Сюмар не розцінює справу групи компаній “Інтер”, що належить Валерію Хорошковському, проти ТВі та “5 каналу” як конфлікт бізнес-інтересів.

“Якщо справа стосується двох каналів, які займають об’єктивну та критичну позицію щодо влади, то це політична справа. Відбувається фактично судове переслідування”, — наголосила вона.

“Чомусь зараз виникає перший прецедент, коли рішення національного регулятора скасовується через суд...Якщо вдається щось зробити один раз, причому успішно, дуже хочеться потім це повторити”, — сказала Сюмар.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com