Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗНАННЯМ НАЗУСТРІЧ

Міжрегіональна Академія управління персоналом відсвяткувала День знань

В переддень осені Міжрегіональна Академія Управління персоналом радо відкрила двері для студентів першого курсу. В МАУП пройшов День знань. Яскраві поздоровлення та теплі слова лунали в цей день для студентів, які обрали для навчання Академію.

Свято в Академії традиційно розпочалося молебнем біля каплиці святого Георгія Побідоносця. Протоієрей Діонісій Мартишин у своїй святковій промові благословив Академію і її студентство: «Православна церква, сповіщаючи Слово Боже, звершуючи таїнство церкви крокує шляхом соціального служіння, виховання та освіти. Тому на початку кожного навчального року ми звертаємося до творця Всесвіту, щоб він дарував нам свою силу, мудрість і віру православну. Саме цьому наша Академія приділяє велику увагу, навіть зовнішній вигляд Академії свідчить про те, що Божа Благодать лунає у цьому місці — ми бачимо навколо світлі храми, пам’ятники релігійних мислителів, патріархів релігійної і соціальної думки та науки. Це єднання науки та релігії свідчить про те, що в МАУП діє справжня гармонійна концепція, яка поєднує інтелектуальне та духовне зростання».

Урочисті збори, присвячені Дню Знань, проводив ректор МАУП, доктор економічних наук, професор Валерій Захожай, який поздоровив всіх присутніх зі святом: «Вітаю всіх з початком нового навчального року. Наша Академія має розгалужену освітянську мережу — це київський майданчик Президентський університет МАУП, регіональні підрозділи в Україні та навчальні підрозділи в ближньому та далекому зарубіжжі. Важливо, що в МАУП можна безперервно навчатися від дитячого садочка до докторантури. В Академії широко розвинена позанавчальна діяльність та виховна робота, що дає змогу студенту не лише навчатися, а відвідувати гуртки та спортивні секції».

З вітальними словами до всіх присутніх звернувся засновник Академії, заслужений працівник освіти України, доктор наук, професор, Голова Наглядової Ради МАУП Георгій Щокін: «Шановні першокурсники, батьки, гості! Висловлюю щиру вдячність за те, що ви обрали для навчання саме МАУП. Ми й надалі будемо організовувати ефективний навчально-виховний процес для отримання якісної та ефективної освіти. Щиро бажаю щасливих студентських років, справжньої дружби, кохання та постійної насолоди від студентського життя. Божої допомоги та хай вам у всьому щастить»!

Герой України, народний депутат Левко Лук’яненко привітав Академію з новим навчальним роком і наголосив на важливості вивчення історії та культури свого народу: «Я хотів би привітати Академію, її викладацький склад і студентів із Днем знань. Для молоді, яка отримала середню освіту і вступила до Академії — це початок нового життя. Ми знаємо, що стан життя нації залежить від її національної свідомості. Якими студенти стануть за п’ять років — такою вони потім будуватимуть Україну. Тому крім своєї професії, їм слід вивчати деякі речі, які допоможуть їм бути інтелігентними і культурними українцями: тобто українську літературу, народне мистецтво, свою історію. Знаючи це, людина може не лише виконувати свої професійні обов’язки, але й відчувати зв’язок теперішнього часу з минулим, буде розуміти національні інтереси і захищатиме їх. Все це неможливо, якщо не любити рідний край. Я дуже хотів би, щоб молодь відчула, що вона стоїть на тому, що ховає в собі кількадесят тисяч років нашої національної історії. Це треба відчути, і тоді значення кожного студента зросте у його власних очах. Кожна людина знатиме, що саме вона є продовжувачем стародавньої української національної історії, і що її обов’язок — засвоїти здобуте нацією до цього часу, зрозуміти минуле і пронести його у майбуття. Бажаю молоді доброго здоров’я, ентузіазму і великої працелюбності над книжками, над усім тим, що становить велику українську культуру і у чому втілений український національний дух!».

Під час урочистої лінійки Голова Наглядової Ради МАУП Георгій Щокін та народний депутат України Левко Лук’яненко вручили студентам першокурсникам символічний студентський квиток.

Видатні студенти-спортсмени та випускники МАУП прийшли в цей день привітати першокурсників. Відомо, що в стінах Міжрегіональної Академії управління персоналом навчався триразовий чемпіон світу з вільної боротьби Ельбрус Тедєєв. На святі першокурсників він згадав свої студентські роки: «Кожній людині в житті обов’язково потрібна вища освіта. Я задоволений, що навчався в Міжрегіональній Академії управління персоналом і отримав економічну освіту. А оскільки Академія всіляко сприяє в навчанні спортсменам, то це є значною перевагою і з кожним роком ще більше чемпіонів у різних видах спорту обирають для навчання МАУП».

Заслужений майстер спорту, найсильніша людина планети, студент ІІ курсу Інституту менеджменту і бізнесу МАУП Василь Вірастюк 1 вересня проводжатиме сина до першого класу, тож цей День знань для нього найбільш зворушливий. Першокурсникам Академії, які щиро вітали гостя гучними оплесками, він побажав чудового навчання та богатирського здоров’я.

Це свято було б неможливим без численної наукової еліти Академії — професорів, доцентів, викладачів.

Почесними гостями були представники дипломатичного корпусу із зарубіжних країн світу, серед яких:

  • Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки  в Україні Його Високоповажність пан Мадатлі Ейнулла Ядулла Оглу;
  • Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні Його Високоповажність пан Фелікс Леон Карбальо;
  • Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Нігерія Його Високоповажність пан Ібрагім Пада Касаі;
  • Тимчасовий Повірений у справах Палестини в Україні Його Високоповажність пан Мідаль Аль Кутуб;
  • Заступник Голови Місії у справах Республіки Молдова в Україні пан Ніколає Мийня;
  • Радник з економічних питань  Посольства Азербайджанської Республіки пан Ірфан Шакір оглу Давудов;
  • Радник з питань культури посольства Російської Федерації в Україні пані Наталія Павлівна Батова;
  • Консул Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні пан Махмуд Еззаті Азар;
  • Перший Секретар Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні пан Данг Тхе Зунг;
  • Перший секретар Посольства Королівства Марокко в Україні пан Карін Аль Борі;
  • Другий секретар Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні пані Буй Тхі Тхань Ван;
  • Аташе з фінансових питань Посольства Сирійської Арабської Республіки в Україні пані Гана Аль Ансари;
  • Аташе Посольства Республіки Ірак в Україні пан Рафід Саркод.

В ході свята Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Його Високоповажність пан Мадатлі Ейнулла Ядулла оглу провів зустріч з азербайджанськими студентами, що навчаються в МАУП і привітав їх з початком навчального року.

Оскільки День знань — це студентське свято, то радісні «винуватці свята» щиро вітали один одного. Порадували своїми виступами вихованці Навчально-виховного комплексу «Престиж», ліцею МАУП та іноземні студенти, які декламували вірші про Академію і вітали своїх колег по навчанню. Вихованці музичної студії «Глорія», як завжди, привітали гостей чудовими піснями, і традиційно святкову лінійку завершив урочистий і зворушливий гімн Академії у їхньому виконанні.

Минулорічна першокурсниця, студентка Інституту міжнародних відносин та лінгвістики ім. Аверроеса Лариса Підопригора розповіла про свої досягнення за рік навчання в Академії та привітала всіх зі святом Знань: «В МАУП просто унікальний професорсько-викладацький склад: кожен з яких — майстер своєї справи. Мені було дуже легко адаптуватися у цьому виші після школи. Також тут дуже багато можливостей для творчої реалізації. За перший курс навчання брала участь у численних мистецьких конкурсах, я виявила в собі значний творчий потенціал, і це мені допомагає в житті».

Цього дня вперше поріг Академії переступила першокурсниця Вікторія Мірошниченко, яка пояснила, чому обрала для навчання МАУП: «Для навчання я обрала спеціальність міжнародні відносини, оскільки вважаю, що це дуже престижна професія у наш час. Крім того мені дуже подобається територія Академії і відгуки старшокурсників про організацію навчально-виховного процесу». Першокурсник Ярослав Книжник зазначив: «Мене завжди приваблював туризм, тому для навчання я обрав спеціальність «менеджмент туризму та готельного бізнесу».

В Міжрегіональній Академії управління персоналом велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню молоді. Виховати не лише спеціаліста, озброєного сучасними знаннями, а й духовну, гармонійно розвинену людину — так  бачать в Академії своє завдання. Після посвяти в студенти для всіх першокурсників відбудеться перша лекція — «МИ — УКРАЇНЦІ».

Тож, вітаємо всіх студентів зі святом! Пам’ятайте, що «Знання — це скарб, а вміння вчитись — ключ до нього».

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com