Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАРПЛАТИ ВИСТАЧАЄ... НА ЇЖУ

Експерти поцікавилися в українців: на що ж вистачає зароблених грошей висококваліфікованим фахівцям? Виявляється, для 90% вітчизняних професіоналів головна стаття витрат — продукти харчування. 85% опитаних відразу після отримання заробітної плати поповнюють рахунок мобільного телефону і оплачують послуги доступу в Інтернет. 82% обов’язково оплачують комунальні послуги. Лише третина українців дарують подарунки своїм близьким і друзям. І лише чверть — витрачають гроші на відпочинок і подорожі. Причому 24% респондентів регулярно виплачують засоби за своїми кредитними і борговими зобов’язаннями. А дозволити собі набувати предметів розкоші можуть тільки 4% українців.

“Коли я називаю своїм знайомим з рідного міста київську зарплату, вони починають заздрити: мовляв, повезло так повезло, — ділиться економіст Петро Б. — А насправді мені особисто майже нічого і не залишається. За оренду відразу потрібно викласти майже половину зарплати, і це ще не найдорожча кімната. Вистачає виключно на їжу, транспорт і обов’язкові витрати. Ну і мамі трішки грошей передати. Я навіть не можу собі дозволити познайомитися з дівчиною: не пояснювати ж їй, що у мене кожна копійка на рахунку! Морозиво ще куплю, а ось на вечерю в пристойному кафе ніяк не вистачить”.

Прикметно, що цей досвід — показник “середньої температури” не по Україні в цілому, а саме по категорії найкваліфікованіших і високооплачуваних фахівців. Якщо вони вимушені затягувати паски у всьому, що ж тоді казати про простих трудяг?

realt.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com