Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОЛІТИЧНИЙ КОРОВ’ЯК

Кожне суспільство, як і більшість його членів, має, образно кажучи, своїх тарганів у голові. Себто — схиблюється на ідеях, котрі лежать на межі між політикою і психіатрією. Ось вам приклади останніх «віянь», що долинають до нас із Заходу.

Пуританська консервативна Великобританія одномоментно позбавила дівоцтва всіх своїх незаміжніх громадянок. Річ у тім, що, згідно з правіковою традицією, до них усно і на письмі зверталися «міс». А до жінок, пов’язаних вузами Гіменея, відповідно, «місіс». Та нещодавно місцеві феміністки здійняли дикий галас, що це, мовляв, «сексизм», вияв грубого чоловічого шовінізму, посягання на святі принципи гендерної політики і т.д. і т.ін. Перед такими звинуваченнями державні британські мужі ганебно капітулювали і звеліли йменувати всіх жінок виключно «місіс». Незалежно від сімейного стану.

Кажуть, лише людських розум має межі. Людська дурість безмежна. Слідом за Англією феміністки Франції перемогли «філологічний сексизм». Віднині всіх француженок титулуватимуть «мадамами», а саме слово «мадемуазель» слід забути як тавро недолугості жінки, яку ніхто не побажав узяти заміж. Вів ля Франс, шановні, вів ля Франс!

Можна було би посміятися, зауважити, що, вочевидь, нема людям чого робити, от і вигадують всілякі нісенітниці на свою і наші голови — якби ЗМІ не рознесли минулого тижня по світу нову ініціативу керівництва ЄС, адресовану всім членам співтовариства та бажаючим до нього втрапити. Ми не жартуємо, ми цитуємо. Йдеться про вимогу заборонити в офіційній та буденній лексиці слова «матір» та «батько», замінивши їх на знеособлені «родичі», «один з родичів», «одна найближча родичка». Все це, як ви вже здогадалися, в рамках боротьби з сексизмом, брудним чоловічим шовінізмом, а також образою святих почуттів сучасних феміністок. Саме вони приперли керівників ЄС до стінки і змусили їх до такої бузувірської вівісекції здорового глузду.

А тепер уявіть собі, як звучатимуть у новій редакції цілком природні вислови: «Ой, матінко!», «мамина ласка», «увібрати з материнським молоком», що тепер з’явиться у кожного з нас замість «Батьківщини» — «земля одного з близьких родичів»?

Ідіотизм!

А що накажете робити з таким шедевром українського мелосу, як «Пісня про рушник» з його безсмертними словами «Рідна мати моя, ти ночей не доспала…»? І зрештою, як трансформується П’ята Божа заповідь «Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі…» (Книга «Вихід» 20.12)? Це вже не просто недолугість, а цілеспрямоване намагання конкретних сил знищити не лише стилістичні поняття, а й саму сім’ю, родину як основу здорової людської моральності. Виключно у цьому ж плані слід сприймати посилено нав’язувані Україні: пропаганду серед дітей і молоді гомосексуалізму і лесбійства та узаконення одностатевих шлюбів під приводом «боротьби з гомофобією», а також впровадження в Україні т.зв. ювенальної юстиції.

Щодо «боротьби з гомофобією» — то, як з’ясувалося нещодавно, вона активно проводилась і продовжує проводитися на кошти певного канадійського фонду. О, це чарівне слово «грант»! Скільки чиновників, лише зачувши його, готові віддати на поталу власних батька з матір’ю та рідних дітей! До речі, в українському суспільстві ще чимало людей, котрі ладні цілувати, даруйте, в д..... кожного канадійця за те, що тамтешня діашпора, бачите, зберегла нашу українську національну автентичність. Одержуйте, панове канадофіли, свою автентичність у вигляді пропаганди вчинків і дій, які, згідно з українською православною моральністю, споконвіку вважаються найтяжчими гріхами.

Щодо ювенальної юстиції, то це окрема тема, до якої ми повернемося найближчим часом. Вона була впроваджена кілька років тому в Західній Європі і вельми активно нав’язувалась Україні. Якщо коротко — то йдеться про повне звільнення неповнолітніх від будь-якої форми покарання, навіть за особливо важкі злочини, такі, як вбивство, вуличний тероризм, мародерство, масовий вандалізм, активний спротив законним діями правоохоронців. Саме завдяки цій демократичній «новації» у Франції НЕ були покарані учасники масових вуличних заворушень, котрі перетворили цілі регіони країни на море пожеж, грабунків і вакханалії бандитських самосудів.

Повторюємо: вся ця дикість — від нав’язування нашим дітям практики одностатевого сексу до знищення інституції сім’ї і традиційної суспільної моралі — впроваджувались в Україні не після останніх президентських виборів, а задовго до них. Воістину — діяльність нової владної команди за таких умов, на жаль, нагадує прогулянку лугом, на якому добряче відтягнулася величезна череда корів з колгоспу-мільйонера. Такий от політичний коров’як, пані і панове.   

В.Н.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com