Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україні — приклад

Меморіальний музей Голокосту у Вашингтоні і Нью-Йоркська конференція єврейських претензій до Німеччини створили онлайн-каталог цінностей, вкрадених нацистами під час Другої світової війни. Каталог містить 20 тисяч предметів мистецтва.

20 тисяч творів мистецтва, вкрадених нацистами під час Другої світової, тепер можуть повернутися до нащадків своїх колишніх власників. Предмети мистецтва внесені в онлайн-каталог, складений Нью-Йоркською конференцією єврейських претензій до Німеччини за участю Музею Голокосту у Вашингтоні. В основному ця база даних містить цінності, вкрадені Айнзацштабом рейхсляйтера Альфреда Розенберга — це колекції з Парижа і Бельгії.

В кінці Другої світової цінності були вивезені з Німеччини військами США і Великобританії, і з тих пір вони припадали пилом у запасниках музеїв, поки не були врешті-решт інвентаризовані Музеєм Голокосту. Тепер всі ці твори мистецтва можуть бути повернуті нащадкам французьких і бельгійських колекціонерів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com