Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХАРКІВ’ЯНИ ПРОТЕСТУЮТЬ

Приблизно 20 000 харків’ян підписали лист до президента Віктора Януковича з вимогою провести повторні вибори мера.

У Харкові на головній площі пройшла акція за перерахунок голосів або перевибори. Ідеться не лише про вибори мера, переможцем яких оголосили Геннадія Кернеса, а й до міської та обласної рад.

“Та великих сподівань немає”, — сказав один учасник акції, голова групи “Прорвемося!” Андрій Ільгов і додав: “Відтоді, коли Янукович став президентом, я жодного разу не бачив від Віктора Федоровича якогось вольового вчинку або жесту. Можливо, ця ситуація зробить з нього “залізну” людину!”.

“Якщо не буде відповіді, учасники акції протесту переходять у жорстку опозицію”, — заявив Ільгов.

Поки влада спокійно реагувала на людей, що оселилися у 25 наметах на головній площі Харкова, та на те, як до них приходили від півтори до 5000 людей.

Після того, як на площі у прямому ефірі місцевого телеканалу відбулося інтерактивне голосування щодо перерахунку голосів або перевиборів, організаторів наметового табору запросили у понеділок у мерію.

Представниця партії “Зелена планета” Юлія Юдіна заявила Deutsche Welle: “Скоріше за все, вони наполягатимуть, щоб ми прибрали намети. Та можуть подати позов до суду, аргументуючи тим, що площа потрібна, наприклад, для ярмарку”, — каже Юдіна.

За результатами виборів мера Харкова переможцем був оголошений кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, який до того виконував обов’язки міського голови.

Його головний суперник, колишній керівник області Арсен Аваков, за офіційними даними, набрав на кілька відсотків менше.

Аваков стверджує, що результати голосування було сфальшовано, й намагається оскаржити їх у судах.

Наприкінці минулого тижня Київський апеляційний суд відхилив скаргу Авакова.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com