Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

УЖЕ ЗГОРТАЮТЬ БІЗНЕС

Підприємці Донецької області масово здають сертифікати і ліцензії, щоб закрити бізнес. Цю тенденцію співробітники місцевих відділень реєстрації підприємців відмітили ще в кінці літа.

Причиною згортання малого бізнесу оглядачі називають збільшення витрат і зборів, зокрема, відрахувань до Пенсійного фонду. Донецький малий бізнес в своїй більшості збирається переходити в тінь.

Не всі вірять, що акції протесту підприємців, які відбуваються по всій Україні, здатні змінити наміри уряду запровадити в життя новий Податковий кодекс. Отже, підприємці поспішають швидше сховатися в тінь.

“Якщо вони вирішили, то вони це зроблять. І ніхто там не накладатиме вето. Там все вже вирішено. А ті протести, в містах, я вам відразу скажу, ніякого сенсу не мають. Треба всім їхати до Києва, щоб нас було не сорок тисяч, а пара мільйонів, щоб у них міліція не вистачило на всіх!» — говорить один з «упрощенців».

Згортання бізнесу — одна з форм протесту підприємців проти нових податків, говорять у відділі реєстрації фізичних і юридичних осіб Макіївської міської ради. Тут одними з перших відмітили тенденцію масового закриття дрібного бізнесу.

“Десь з липня-серпня підприємці стали масово закриватися. В принципі, як люди нам самі розповідають, закриваються через Пенсійний фонд і податкову, тому що туди йдуть дуже великі відрахування», — розповідає фахівець відділу Є.Нечаєва. Конкретну кількість підприємців, які намагаються закритися, держслужбовці не розголошують.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com