Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Єдина надія зупинити ескалацію — вето президента

У Хмельницькому продовжують затримувати активістів акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу. 20 листопада 2010 року було затримано члена Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрія Поліховського. Уже майже дві доби в СІЗО утримується ще один активіст Олександр Бартошук.

На допиті уже побувало більше 10 учасників акції протесту підприємців. Одна особа — приватний підприємець утримувалася в СІЗО майже дві доби. Її випустили тільки після того, як багатотисячний натовп з майдану Незалежності рушив до будівлі міського управління МВС.

***

Фракція «Свободи» в Чернівецькій обласній раді підготувала проект звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Президента України з вимогою ветувати Податковий Кодекс, ухвалений Верховною Радою 18 листопада, та змусити уряд Азарова жодним чином не допускати непродуманих дій, які можуть привести до суспільних катаклізмів та соціальних бунтів: «Непродумані рішення, які за останні місяці прийняті урядом Азарова-Тігіпка за підтримки провладної більшості у Верховній Раді викликають закономірне невдоволення широких верств населення, етнічних та суспільних груп. Безперервний фіскальний тиск на простих громадян при безупинному піднятті цін на продукти харчування, газ, електроенергію, неконтрольовані підвищення комунальних тарифів разом з прийняттям Верховною Радою 18 листопада Податкового Кодексу ставить за межу бідності мільйони громадян України. До прийняття цього Кодексу дрібні та середні підприємці ще якимось чином зводили кінці з кінцями.

В гонитві за невідкладною потребою наповнення бюджету теперішній уряд жодним чином не враховує реалії життя простого українця, орієнтуючись лише на захист інтересів олігархічного капіталу. В Україні зараз є невідкладна потреба справедливого диференційованого підходу до підприємницького середовища з урахуванням всього багажу відповідальності держави перед громадянами, а громадянина перед державою. Податковий Кодекс, в тій редакції, яка 18 листопада була прийнята Верховною Радою жодним чином не допускає ефективного розвитку середнього класу в Україні та веде до повного зубожіння народу України.

Звертаємося до Вас з вимогою ветувати Податковий Кодекс та підійти до проблем підприємців та інших представників середнього класу з повною відповідальністю яка вимагається від Гаранта Конституції, та Глави держави.

Застерігаємо Вас, що подальші непродумані дії уряду Азарова-Тігіпка, призведуть до незворотних суспільних процесів, що може потягнути за собою соціальні бунти та різноманітні форми громадської непокори. Наслідками ігнорування владою інтересів громади стане затяжне протистояння, яке може вкинути країну у стан некерованості, при якому можуть появитися реальні загрози початку громадянської війни та втрати державності. Вся відповідальність за стан держави, в такому випадку, буде на чинному Президентові України.

Будьте відповідальні перед народом України!», — йдеться у зверненні фракції ВО «Свобода».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com