Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОМПРОМІС У ПИТАННІ ПРО?

Росія і Захід можуть створити єдиний периметр протиракетної безпеки з елементами ПРО і ППО, орієнтованими зовні.

З такою пропозицією виступив на саміті НАТО в Лісабоні президент РФ Дмитро Медведєв. Глава Кремля оголосив про готовність Росії закрити свій сектор, забезпечивши безпеку європейських країн зі свого напрямку, повідомляє видання з посиланням на представників російської делегації на саміті. Тобто Москва готова збити будь-яку ракету, яка полетить в напрямку Європи через територію Росії. «Нарівні НАТО має взяти на себе аналогічні зобов’язання по своєму сектору або секторам, які прикриватимуть країни, що входять до альянсу: якщо хтось надумає вдарити по нас через Європу — все, що полетить, повинно бути збито американцями або натовцями», — зазначив представник російської делегації.

Актуальність цієї пропозиції в російському керівництві пояснюють тим, що зараз ні НАТО, ні Росія не готові допускати до своїх систем ПРО і ППО сторонніх, бажаючи зберегти над ними суверенний контроль.

“Інша справа, якщо весь інструментарій — сенсори, радари, ракети-перехоплювачі — буде орієнтований на зовнішній простір і не буде перебувати на лінії розмежування РФ і альянсу. Якщо це станеться, з’явиться упевненість в тому, що європейська ПРО не зазіхає на сектор дії російських стратегічних ядерних сил », — кажуть у МЗС Росії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com