Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГМО в павутинні

Відомо, що павутина володіє незвичайними фізичними властивостями, які роблять її унікальним матеріалом. Вона має надзвичайно високу пружність та міцність на розтягування, і це далеко не всі її особливості.

Павутина, як матеріал, що може мати широке застосування, зацікавила вчених ще дуже давно. Але, досить довго фахівці ніяк не могли створити її в звичайних умовах, — завжди виходив простий шовк, який має набагато гірші властивості, ніж павутина. І тільки нещодавно група дослідників із США розробила нову технологію, яка дозволяє почати масове виробництво шовкових волокон, що мають властивості павутини.

Справа в тому, що дослідникам вдалося помістити в ДНК шовкопряда гени павука, і таким чином тепер можна виробляти унікальне шовкове волокно.

Дослідники сподіваються, що новий матеріал можна буде використовувати для створення міцних автомобільних подушок безпеки, нових хірургічних бинтів та ниток, спортивного і спеціального одягу, тощо.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com