Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Біг взимку

Не секрет, що біг сам по собі допомагає зміцнити здоров’я, м’язи, розвинути дихання, знайти нових друзів, а також отримати свою порцію енергії. Але якщо зимового ранку за вікном темно і холодно, то посмішка поступово сходить з лиця, а бажання займатися спортом пропадає.

Насправді зимовий біг (та й життя саме по собі) досить непросте заняття. Зараз ми розповімо тобі, як можна зробити зимові тренування більш комфортними і веселими. Не можна дозволяти погоді впливати на твої тренування!

Отже, кілька рекомендацій:

— Не одягай багато одягу. Інакше буде спекотно. Потрібен баланс — так щоб тобі було тепло і комфортно.

— Бережи кінцівки. Руки, вуха, ніс і пахова область — всі ці місця повинні бути надійно захищені від холоду.

— Одягайся правильно. У холодну погоду потрібно обов’язково надягати тонку білизну (термобілизна), яка відводить вологу і при цьому зберігає тепло. Також можна надягати легкі курточки з флісу, які також відводять вологу і не дають одягу промокнути. Іншими словами — викинь на смітник всякі светри, бавовняні майки і т.д. На дворі 21 століття — зараз можна одягнутися дуже легко і при цьому тепло.

— Одягайся функціонально.

Одягни шапку і застебни куртку, коли біжиш назустріч холодному вітру. А якщо вітер дме тобі в спину, то можеш зняти шапку і трохи розстебнути куртку. Різницю помітиш відразу!

— Ноги дуже зайняті, щоб мерзнути. Твої ноги потребують набагато меншого захисту, ніж верхня частина тіла.

— Не муч себе. Якщо на вулиці холодно, йде сніг і ожеледь і тобі зовсім не хочеться виходити на вулицю в таку погоду, то просто перенеси тренування в приміщення або ж відпочинь в цей день.

— Знайди друга. Набагато більш безпечно і приємно займатися спортом з друзями. Особливо взимку. Дуже важко змусити себе встати з теплого ліжка, але якщо ти знаєш, що хтось чекає тебе на пробіжку, то мотивація приходить сама собою.

Перед тим як вийти на вулицю можна покласти одяг на батарею або в сушильну машину на кілька хвилин.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com