Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знову позичили

НАЕК «Енергоатом» планує залучити у Сбербанку кредит у розмірі 1 млрд. доларів до 11 травня.

Про це в ході засідання Національної комісії регулювання електроенергетики повідомив віце-президент по нових проектах «Енергоатому» Айдин Айсін, передає Ukranews.

«Буде підписаний кредитний договір ... в районі першої декади травня», — сказав він.

За його словами, проект кредитної угоди в цілому готовий, проте він ще вимагає узгодження, у тому числі з Міністерством фінансів.

Віце-президент також додав, що компанія попередньо узгодила з Ощадбанком, що кредит буде залучено не на 3 роки, а на 15 років.

НКРЕ підвищила тариф «Енергоатому» на виробництво електроенергії на 2,3% до 18,32 коп / кВт-год і на виробництво теплової енергії на 2,33% до 33,83 гривень / Гкал з 1 березня.

У тарифах компанії НКРЕ врахувала крім іншого 102,2 млн. гривень на обслуговування кредиту російського Ощадбанку 1 млрд. доларів, який планується залучити для добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької АЕС.

Кредит необхідний для фінансування розробки технічних проектів двох реакторних установок, а також на закупівлю обладнання з тривалим циклом виготовлення, у рамках добудови ХАЕС.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com